SVE JE TRAJALO DVA MINUTA: Pred smederevskim sudom nastavljen postupak za prebijanje nasmrt Stefana Filića (19)

J. ILIĆ

27. 11. 2020. u 19:51

PRED Višim sudom u Smederevu u petak je nastavljeno suđenje Nikoli Bojoviću (20) i Mitru Pandureviću (20), optuženima za ubistvo Stefana Filića (19) iz Velike Plane, 2. februara, ispred diskoteke "Brodolom".

СВЕ ЈЕ ТРАЈАЛО ДВА МИНУТА: Пред смедеревским судом настављен поступак за пребијање насмрт Стефана Филића (19)

Restoran ispred kog je ubijen Stefan / Foto arhiva

Kao svedoci saslušani su rođeni brat pokojnog mladića, A.F. (16), kao i njihov drug, maloletni M.R.

Oni su kobne noći bili sa Stefanom, a pred sudom su u petak tvrdili da su ga dvojica optuženih pretukli bez ikakvog povoda. Prema njihovim rečima, sve je počelo kada je Bojović, zbog smejanja, udario "ćušku" M. R., zbog čega je Stefan prišao u nameri da spreči sukob.

- Stefan je Nikolu čak i prijateljski potapšao po ramenu. Želeo je da se ovaj smiri, a Bojović ga je iz čista mira nekoliko puta udario pesnicom po glavi. Tada sam se umešao. Odgurnuo sam Bojovića, a onda je i mene udario - kazao je A.F.

Potvrdio je i da je Bojović šutnuo Stefana u glavu dok je ovaj nepomično ležao. A.F. je naveo i da je video kako optuženi Pandurević jednom udara Stefana pesnicom.

M.R. ispričao je gotovo istu verziju događaja, koji je, kako su oba svedoka navela, trajao minut i po do dva:

- Video sam kako se Stefan, posle udarca Pandurevića, naslonio na parkirani auto. Ustao je, napravio korak, dva, a onda se srušio licem ka zemlji. Nije se pomerao. Bojović ga je tad šutnuo u glavu, kao što golman ispucava loptu. U to vreme već je stigla i patrola policije.

Sud je zatim suočio svedoke i optužene, i svi su ostali pri svojim iskazima.

Optuženi su na prethodnom pretresu ispričali drugačiju verziju. Bojović je tvrdio da nije udario Stefana, već da je on od nekoga zadobio udarac. I Pandurević je tvrdio da nije udario pokojnog mladića, već da je sprečavao fizički sukob maloletnog A.F. koji je napao Bojovića. Oni za napad na Stefana krive Predraga S., dok su maloletni svedoci u petak negirali da je on uopšte učestvovao u svemu.

Bojović i Pandurević optužnicom Višeg tužilaštva terete se za teško ubistvo u saizvršilaštvu pri bezobzirnom nasilničkom ponašanju. Stefan je preminuo 30 sati nakon batina, a obdukcijom je ustanovljeno da je "smrt posledica razarajućih, nasilnih povreda moždanih centara".

SNIMCI

SA nadzornih kamera diskoteke "Brodolom" skinuta su dva snimka na kojima je zabeležen događaj. Postoji snimak koji je zabeležila i kamera obližnje kineske prodavnice. Sud će u anrednom periodu odlučiti da li ih uvrstiti u dokazni postupak i prikazati na glavnom pretresu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)