SVE OPTUŽBE SU LAŽNE, KOMŠILUK ME MRZI: Zorica iz Bogatića kojoj su oduzeta deca tvrdi da nije bilo zanemarivanja

A.D.

26. 11. 2020. u 13:33

СВЕ ОПТУЖБЕ СУ ЛАЖНЕ, КОМШИЛУК МЕ МРЗИ: Зорица из Богатића којој су одузета деца тврди да није било занемаривања

Foto: A.D.

- SVE optužbe o zanemarivanju su lažne i zlonamerne jer me komšiluk mrzi – tvrdi Zorica (38) iz Bogatića.

- Bila sam sa decom u kući i pila sam kafu. Devojčica je istrčala golišava pa se vratila. Svi znaju da ne trpi odeću na sebi i da skine sve što joj obučemo. Ja svoju decu volim najviše i boriću se za njih do kraja.

Zorica ne krije da peva po kafanama, ali kaže da je to činila da bi prehranila decu, a socijalne radnike poziva da je posete i kada je sve na mestu i kada kuća blista, a ne samo da banu iznenada, kao što su to učinili.

- Drugi put kada su došli sve je blistalo. Evo pitajte ih neka vam kažu. Bilo je malo krša, ali to je prvi put u životu. Kod mene je uvek sve vrlo čisto.

Podsetimo, pripadnici policije u Bogatiću podneli su krivičnu prijavu protiv Zorice D. (38) iz tog mesta, zbog sumnje da je zapuštala i zlostavljala sina i ćerku starosti 5,5 i 2,5 godina.

Horor u Bogatiću otkrili su radnici Centra za socijalni rad, koji s mališane zatekli same u hladnoj i zapuštenoj kući, a u kolikom su haosu živela deca svedoči i činjenica da nisu imali šta da im obuku da bi ih odveli na pregled u dom zdravlja.

- Šta sam video po sobi ne mogu nikada zaboraviti. Po podu dečji izmet, žileti, upotrebljeni higijenski ulošci i pelene, noževi i prljave šerpe. Sve je ispreturano kao da danima nije ušla u kuću gde su deca živela. Kada prepuna prljave vode... Jezivi prizori... – priča naš izvor koji je dobro upućen u slučaj, ali želi da ostane anoniman.

Mališani imaju vaške i nisu okupani u skorije vreme, a po koži su plihovi i promene, pa naš sagovornik pretpostavlja da su nekakva kožna oboljenja nastala iz uslova nedostojnih ljudskog bića. Socijalni radnici odmah su reagovali izmeštanjem dece iz porodice i oni su upućeni kod hranitelja.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (4)

Ana

27.11.2020. 11:58

Zena je rodila cetvoro dece i drzava treba da joj pomogne, a ne sirotinji otimati decu. Cemu sluzi sluzba za socijalnu zastitu , treba siromasne obici i pitati sta treba , tuga.