„NIČIJE“ TORBE KRCATE ROBOM: Na Horgošu sprečen šverc sedativa i firmirane garderobe

J.L.

29. 10. 2020. u 14:16

Carinici i granična policija na prelazu Horgoš juče su u dva navrata sprečili pokušaj krijumčarenja sedativa i firmirane garderobe u autobuskim pošiljkama.

„НИЧИЈЕ“ ТОРБЕ КРЦАТЕ РОБОМ: На Хоргошу спречен шверц седатива и фирмиране гардеробе

Foto: KP.ru

Prvi slučaj se dogodio u jutarnjim časovima kada je na red za redovnu ulaznu kontrolu pristigao autobus sa kosovskim tablicama kojim je upravljao 53-godišnji srpski državljanin albanske nacionalnosti iz Bujanovca. Na pitanje carinika da li imaju nešto da prijave, vozač je u svoje i u ime devet putnika koje je prevozio, rekao da sa sobom nose samo lični prtljag.

- Međutim, detaljnom kontrolom u prostoru u kome se nalazi akumulator, pronađena je jedna putna torba za koju je vozač rekao da se radi o pošiljci. Kada su je carinici otvorili, u njoj su zatekli pravu malu apoteku, odnosno 3330 psihoaktivnih tableta bez ikakve prateće dokumentacije – kažu u Upravi carina.

Oko podneva je za kontrolu na ulazu u zemlju pristigao novopazarski autobus koji saobraća na liniji Esen-Priboj. Vozač iz Novog Pazara se u svoje i u ime 17 putnika  izjasnio da sem ličnog prtljaga u autobusu nema ničega što bi trebalo da se prijavi.

-Usledio je detaljan pregled, kada je otkriveno da se među prtljagom nalazi i jedna ogromna „ničija“ torba, za koju je rečeno da se radi o pošiljci. Ispostavilo se da se u njoj nalazi firmirana garderoba kojom bi se mogao snabdeti omanji butik, vredna oko 7.500 evra – dodaje u Upravi carina.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

NOVAK ĐOKOVIĆ GLEDA I NE VERUJE! Evo šta je Rafael Nadal upravo rekao o Noletu u Madridu