POLICAJCI IM REKLI DA "NE DIŽU PRAŠINU": Srbi uznemireni posle pokušaja otmice devojčice (11) u selu u Opštini Obilić

D. ZEČEVIĆ

07. 10. 2020. u 22:22

POKUŠAJ kidnapovanja srpske devojčice u Babinom mostu uznemirio je ovdašnje Srbe koji opominju na učestale napade na srpsku decu.

ПОЛИЦАЈЦИ ИМ РЕКЛИ ДА НЕ ДИЖУ ПРАШИНУ: Срби узнемирени после покушаја отмице девојчице (11) у селу у Општини Обилић

Ilustracija policija Foto I. Radulović

 Naime, nepoznate osobe pokušale su danas popodne oko 15,30 časova da uvuku u automobil jedanaestogodišnju T.D iz većinski srpskog sela u opštini Obilić.

Kako je "Novostima" potvrdio Žarko Petrović, direktor ovdašnje osnovne škole, devojčica se nalazila na ulici, par stotina metara od kuće, po povratku sa lekarskog pregleda u okolnom Prilužju.

- Oko pola tri uzeo sam decu iz Babinog mosta, koja sutra treba da idu na trening na Gazivode, da odradre lekarski pregled u Domu zdravlja u Prilužju. Decu sam vratio kući, a ovu učenicu petog razreda ostavio sam na putu nadomak kuće - priča Petrović. - Oko 19.00 sati došao mi je otac devojčice i ispričao kako su kraj nje stala kola u kojima su bila četvorica Albanaca. Jedan od njih je izašao i pozvao da priđe kolima. Srećom, pobegla je u prvo dvorište jer je kapija bila otvorena.

Direktor Petrović napominje da su deda i majka devojčice otišli u policijsku stanicu da prijave pokušaj otmice, ali su ih tamo provocirali kazavši im kako bi kidnaperi da su to želeli svakako kidnapovali devojčicu.

Automobil u kojem su bili napadači, kako saznajemo, otišao je u pravcu albanskog dela sela, a pripadnici kosovske policije sugerisali su roditeljima da “ne dižu prašinu oko čitavog slučaja”.

Sličan incident dogodilo se nedavno u susednom selu Plemtina, kada su nepoznate osobe pokušale da uvuku u kola devetogodišnjeg mališana srpske nacionalnosti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna