MARO, POGIBE NAM NAŠ ZVONKO! Otac nastradalog pilota, iz sela Donja Borina, gledao rušenje aviona

V. M.

26. 09. 2020. u 21:00

TUGA je obavila Brasinu, selo nedaleko od Malog Zvornika, gde se srušio "mig 21" Vojske Srbije, kao i obližnju Donju Borinu, gde je rođen pilot Zvonko Vasiljević, i gde mu žive roditelji.

МАРО, ПОГИБЕ НАМ НАШ ЗВОНКО! Отац настрадалог пилота, из села Доња Борина, гледао рушење авиона

Kuća Vasiljevića, majka Mara na prozoru / Foto V. M.

Iza šume iz čijeg je pravca doleteo avion, pre pada, kuća je Vasiljevića, koja se, kao i čitav kraj, ponosila Zvonkom.

- Tuga je što ga više nema među nama, a voleo je ljude, voleo je svoje rodno selo, čitav ovaj kraj i svoju Srbiju -kažu meštani Donje Borine. - Sudbina je htela da postrada nedaleko od mesta gde je prohodao. Bol ne može da bude veći.

U kući žalosti neutešni su otac Dragan i majka Mara. Imaju još jednog sina, koji živi u Beogradu.

Roditelji, pričaju nam košije, svedočili su im, po dobijanju vesti da im je sin smrtno stradao, da je Dragan kad je video da se srušio avion u susednoj Borini rekao supruzi:

- Maro, pogibe nam Zvonko!

Foto: Ministarstvo odbrane

Zvonko Vasiljević

Nastala je velika zabrinutost, crne slutnje, ali je tinjao i tračak nade. Tako je bilo i kad ih je, u petak, posetila naša novinarska ekipa, dok još nije bila potvrđena smrt pilota.

Kada su zvanično obavešteni, nesretni roditelji su se, jednostavno, izgubili od bola, tuge, muke...

Iza Zvonka je ostala supruga i dvoje male dece, koji žive u Beogradu.

Porodica je bila veoma složna, po čemu je bila za primer čitavom kraju, a ne samom pitomoj i lepoj Donjoj Borini.

Vitomir Tanasković (59), koji je povređen kada se avion srušio u potok, bukvalno pet do deset metara od njegove kuće, zbrinut je, odmah, u Opštu bolnicu u Loznici. U stabilnom je stanju i nisu tačne informacije nekih medija da je, navodno zbog unutrašnjih krvarenja, prebačen u Urgenti centar u Beograd, rekla nam je Dragana Mitrović, portparolka Opšte bolnice u Loznici.

Vitomir ima opekotine, kako nezvanično saznajemo, koje su zahvatile deset odsto tela... Drugih povreda nema.

Prema svedočenju komšija, Vitomir je gledao kako avion pada i samo je rekao supruzi Milici da beži u podrum, što je ona i učinila, dok je on legao na travu i, po svoj prilici, delovi plamena sa aviona preneli su se na njega. Njegova supruga Milica je još u šoku.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

RUSIJA JE ZGROŽENA: Ovo je najnoviji uslov za Ruse da bi učestvovali na Igrama Pariz 2024