PRONAŠLI 32 MIGRANTA: Sprečeno krijumčarenje ljudi kod Zvornika

V. Mitrić

18. 09. 2020. u 09:41

PRIPADNICI Jedinice granične policije Zvornik i Centralnog istražnog tima Granične policije BiH, u saradnji sa službenicima Policijske uprave Kalesija, Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona, iza ponoći, sprečili su krijumčarenje 12 osoba afroazijskog porekla, rečeno nam je u GP BIH.

ПРОНАШЛИ 32 МИГРАНТА: Спречено кријумчарење људи код Зворника

Foto: Granična policija

Krijumčarenje je otkriveno na području opštine Osmaci, a vozač Golfa, kog su policajci, uz svetlosna i zvučna upozorenja, u više navrata pokušali da zaustave oglušio se o naredbe i pobegao.


Daljim radom na terenu, pronađena je još jedna grupa od 20 osoba afroazijskog porekla,  koja se dovodi u vezu  sa prethodnom krijumčarenom grupom migranata. Svi ilegalni migranti, ukupno njih 32,  privedeni su u službene prostorije JGP Zvornik.

Radi se o 22 muškarca, 3 žene i sedmoro maloletnih osoba koji dolaze iz Avganistana (12), Iraka (10), Sirije (6) i Irana (4). Vozilo kojim su krijumčareni migranti je privremeno oduzeto. O događaju je obavešten tužilac Tužilaštva BiH, kao i pripadnici Službe za poslove sa strancima BiH. U toku je dalji rad na ovom slučaju i pronalasku počinioca krivičnog dela.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

A SRBIJA?! Pitali Ruse Za koga ćete da navijate na EURO 2024? - ovako su odgovorili