"KOBAC" OSUMNJIČEN ZA UBISTVO ČAĐE: Klupko se odmotava, egzekutor je šurak poznatog fudbalera! (VIDEO)

Novosti online

17. 09. 2020. u 16:50

VUK U. (33), koji je uhapšen zbog sumnje da je u četvrtak u beogradskom naselju Kaluđerica ubio ugostitelja Dragana Ristića Čađu (61), šurak je poznatog srpskog fudbalera.

КОБАЦ ОСУМЊИЧЕН ЗА УБИСТВО ЧАЂЕ: Клупко се одмотава, егзекутор је шурак познатог фудбалера! (ВИДЕО)

Novosti

Naime, sestra osumnjičenog udata je za uspešnog sportistu koji je igrao u poznatim domaćim, ali i stranim klubovima.

- Vuk je poznat po nadimku Kobac i ima dosije u policiji. Hapšen je više puta, čak i zbog teških krivičnih dela. Dovodio se u vezu i sa likvidacijama u prestonici i ranije, ali nikada nije dokazano da je u njima učestvovao - kaže izvor.

Foto: Novosti

Podsetimo, policija je Vuku U. i Filipu I. (30) stavila lisice dan pošto je u Kaluđerici, nedaleko od kuće u kojoj je živeo, ubijen vlasnik diskoteke "Hram" i restorana "Košuta" na Košutnjaku.

- Sumnja se da je Vuk U. 10. septembra u Kaluđerici ispalio više hitaca u glavu i telo muškarca, koji je preminuo na mestu. Prethodno, osumnjičeni je upravljajući "pasatom" udario u "audi", za čijim je volanom bila žrtva. U trenutku kada je Dragan Ristić izašao iz automobila, osumnjičeni je u njega ispalio projektile, pobegao, a potom zapalio "pasat" - saopšteno je u MUP.

Drugi uhapšeni Filip I. sumnjiči se da je Vuku U. obezbedio "pasat", kao i automobil koji je posle paljenja "pasata" u Mirijevu pobegao.

- U zapaljenom automobilu pronađen je i pištolj sa prigušivačem. Iako je vozilo prilično izgorelo, prikupljeno je dovoljno dokaza koji ukazuju na to da je u njemu bio Vuk - dodaje sagovornik.

Prema njegovim rečima, brzom otkrivanju zločina pomoglo je to što je Vuk već ima dosije, ali i to što je navodno bio pod lupom policije i u vreme kada je zločin izvršio.

- Proverava se da li je učestvovao u izvršenju drugih teških krivičnih dela na teritoriji Srbije, ali i da li ga je neko angažovao da izvrši ubistvo - kaže izvor iz istrage.

Ubijeni Ristić bio je u kumovskim vezama sa Željkom Rutovićem, akterom dokumentarnog filma "Vidimo se u čitulji", ali i sa političarem Žarkom Obradovićem, bivšim ministrom obrazovanja i članom SPS. I Rutović i Obradović oprostili su se od njega čituljama u novinama. Ristić je sahranjen juče.

(Kurir)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

RUSIJA JE ZGROŽENA: Ovo je najnoviji uslov za Ruse da bi učestvovali na Igrama Pariz 2024