MOLIO SAM SE DA TO NIJE MOJA SMILJKA: Otac trudnice koja je poginula kod Dobanovačke petlje skrhan - izgubio ćerku i nerođeno unuče

S. KOSTIĆ - J. GOČANIN

09. 09. 2020. u 21:51

U TEŠKOJ saobraćajnoj nesreći, koja se dogodila juče ujutro u 7.55, poginuli su Smiljka Trivić (35) i Predrag Gemović (41) iz Sremske Mitrovice, kada je "pežo 3008", u kojem su se nalazili, podleteo pod kamion.

МОЛИО САМ СЕ ДА ТО НИЈЕ МОЈА СМИЉКА: Отац труднице која је погинула код Добановачке петље скрхан - изгубио ћерку и нерођено унуче

Foto privatna arhiva

U udesu su povređeni njihovi sugrađani i kolege, vozač automobila Kristijan S. (41) i Alen V. (35), koji je sedao na zadnjem sedištu pored nastradale žene, koja je, kako smo nezvanično saznali, bila u petom mesecu trudnoće. Povređeni muškarci, koji su bili u svesnom stanju, prevezeni su kolima Hitne pomoći u KBC Zemun.

Kako su za "Novosti" potvrdili u Hitnoj, njihove ekipe su, po dolasku na mesto nesreće, mogle samo da konstatuju smrt Smiljke i Predraga.

Smiljka Trivić, Foto privatna arhiva

Prema rečima očevidaca, kamion jedne prestoničke firme za transport bio je parkiran u krajnje desnoj, odnosno zaustavnoj traci, jer je na vozilu pukla guma. Pod još nerazjašnjenim okolnostima, "pežo" sremskomitrovačkih registarskih oznaka, koji se kretao u pravcu Beograda, podleteo je pod zadnji, levi deo kamiona.

- Kada sam čuo da se desila saobraćajna nesreća i da je nastradala Smiljka, koja je bila trudna, molio sam Boga samo da to nije moje dete. U tom strahu nisam mogao ni da vidim koji je auto, ni gde se desila tragedija - kaže, za "Novosti", Veljko Mataković, otac nastradale, nakon što je saznao da je u trenu izgubio svoje dete i nerođeno unuče.

KUM: BILA JE SREćNA ZBOG TRUDNOĆE

SAMO pre nekoliko dana Smiljka je svog kuma Dragana Kostića, kome je krstila decu, iznenadila lepom vešću.

- Rekla mi je da je u petom mesecu trudnoće i da nosi devojčicu. Bila je veoma sretna. Sledeće nedelje je trebalo da ide na trudničko bolovanje - kaže Dragan, koji se odmah odazvao da pomogne u najtežim trenucima njenim roditeljima.

Skrhan od bola otac se na trenutak prisetio tog poslednjeg jutra, kada ni slutio nije da ćerku, uoči njenog polaska na posao, vidi poslednji put u životu.

Predrag Gemović, Foto privatna arhiva

- Popili smo kafu i krenuo sam za svojim poslom. Ona mi kaže: "Ćao, ćao i sretno". To je bio sav razgovor - kaže neutešni otac.

Porodica nastradale Smiljke, kako kaže, ne zna kako je došlo do udesa, jer zvaničnu informacije od policije nisu dobili.

Foto Z. Jovanović

- Ona je pre pet dana počela da radi u Beogradu, jer se firma u kojoj je radila u Sremskoj Mitrovici ugasila, pa su počeli poslove da obavljaju za neko drugo preduzeće. Ujutru su došli kolege i taj gazda bivše firme po nju, da idu na posao - govori skrhan od bola otac, koji je iz Bjelovara pre 27 godina sa porodicom došao u Sremsku Mitrovicu.

Na mesto nesreće izašli su i vatrogasci, koji su morali da iseku karoseriju automobila da bi izvukli povređene i tela nastradalih. Ekipe JKP "Parking servirsa", nakon skoro sat vremena uspele su da odvoje "pežo" od kamiona, dok o silini udarca svedoči i gotovo uništen prednji deo automobila. Istraga će utvrditi okolnosti pod kojima je došlo do saobraćajne nesreće.

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!