PRED Specijalnim sudom u Beogradu danas je održano pripremno ročište u postupku protiv Predraga Koluvije, većinskog vlasnika Kompanije "Jovanjica", i još devet osoba, radnika ovog gazdinstva, kojima se na teret stavlja neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga radi sticanja finansijske koristi.

Milos

29.07.2020. 01:11

Da smo pametni kao sto vidim da nismo (jer drzava tj mafija stiti svoju ilegalnu trgivinu) mi bi legalizovali prouzvodju marihuane i zaradjivali milijarde od toga godisnjim izvozom u vise od 35 drzava koje su je legalizovale, i milion raznih prouzvoda se pravi i prodaje od toga, cokolada, bombona, ulja, kapi i sl. U mnogim zemljama se sve to kupuje slobodno u prodavnici a mi hapsimo ljude zbog "droge". Bili glup i zatucan narod i uvek cemo ostati takvi.

Dragan R

29.07.2020. 09:52

@Milos - Možda ste u pravu gospodine, ali to je druga tema. U postojećem zakonskom okviru je učinjeno teško krivično delo za koje sledi višegodišnja robija i tu bi svaka priča trebalo da se završi. Kažem "trebalo bi" zato što nisam siguran da će tako i biti. Da su kod nekog običnog građanina našli u kući 3-4 saksije sa posađenom marihuaniom bio bih siguran da će zaglaviti na robiji, ali Kuluvija je imao jednu od najvećih plantaža marihuane na Balkanu, policijsku značku kod sebe, podršku nekih struktura iz MUP-a, BIE,...? Vidim i da njegova advokatica izjavljuje da je većina pismenih dokaza pribavljena protivzakonito.

Milos

29.07.2020. 11:54

@Dragan R - Ovo je ista tema! Jer kljucna stvar u mom.komentaru je da "drzava tj mafija stiti ilegalnu trgovinu" sto vidimo i u ovom slucaju. Zato njima nije u interesu da se legalizuje da bi mali ali ozboljni proizvodjaci sirom Srbije ostvarili znacajnu dobit, i izbili zaradu iz dzepa mafiji. Isti slucaj je prohibicija alkohola u Americi pre 100ak god. koja je omogucila mafiji nenormalnu zaradu, prakticno je stvorila mafiju. Danas je u velikom br Americkih drzava marijuana i proizvodi od nje legalizovana kao i u Kanadi a akcijama prouzvodjaca se trguje na berzi i zarada je prebacens u legalne tokove, zatvori se ne pune decom zbog par dzointa gde se prakticno obucavaju za kriminalce i sl. Dobit za drustvo bi bila visestruka!