NAKON NESREĆE KOD ŠAPCA: Mašinovođa će se braniti sa slobode

A.DELIĆ

26. 07. 2020. u 14:00

ZBOG sumnje da je počinio teško delo protiv bezbednosti saobraćaja, Osnovnom javnom tužilaštvu u Šapcu priveden je u nedelju M.P. (46) iz sremskog sela Nikinci, mašinovođa koji je učestvovao u tragičnom sudaru voza i automobila, dan ranije u Zminjaku.

НАКОН НЕСРЕЋЕ КОД ШАПЦА: Машиновођа ће се бранити са слободе

Foto: A.D.

Kako „Novosti“ saznaju, nakon saslušanja, Tužilaštvo je Osnovnom sudu u Šapcu predložilo da se M.P. odredi mera zabrane prilaženja, sastajanja i komuniciranja sa određenim licem i posećivanja određenih mesta. Odnosno, mašinovođa će se u daljem postupku braniti sa slobode.

Osnovni javni tužilac Svetlana Nedeljković, osim potvrde ove informacije nije mogla da nam pruži detalje. Ali, kako „Novosti“ saznaju iz izvora bliskih istrazi, saslušan je i pomoćnik mašinovođe, čiji je iskaz ključan u ovom postupku.

- Mašinovođa ne može ponoviti delo, a zabranjena mu je komunikacija i uticaj na druge, eventualne svedoke, tako da nema potrebe za pritvorom – kažu naši sagovornici, dobro upućeni u ovaj slučaj.

Na pružnom prelazu u Zminjaku, u subotu oko 11 časova, sudarili su se voz i automobil „ford fokus“. Poginuli su supružnici Nebojša M. (46) i Željka M. (39) iz sremskog sela Laćarak, a povređeno je njihovo dvoje dece.

Isti teretni voz sa 24 vagona u kompoziciji, koji se kretao od Rume prema Brasini na utovar, istoga dana (u subotu) oko 17 časova, sudario se sa putničkim „folksvagenom“ kod lozničke Visoze. Upravljala je druga, izmenjena posada, a na svu sreću, u ovoj nezgodi nije bilo nastradalih.


 


 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (16)

LEGENDA KOŠARKE ŠOKIRALA EVROPU: Evo snimka na kome krade parfeme u Beogradu (VIDEO)