MUŽU PRETI DOŽIVOTNA ROBIJA: Oglasilo se tužilaštvo povodom jučerašnjeg ubistva i pokušaja samoubistva u Novom Sadu

Lj.P.

12. 03. 2024. u 09:17

POVODOM jučerašnjeg događaja, kada je u porodičnoj kući u Novom Sadu lišena života G. T. (53) iz Novog Sada, a koji je uznemirio javnost, jutros se saopštenjem oglasilo Više javno tužilaštvo u Novom Sadu.

МУЖУ ПРЕТИ ДОЖИВОТНА РОБИЈА: Огласило се тужилаштво поводом јучерашњег убиства и покушаја самоубиства у Новом Саду

FOTO:Lj.P.

Naime, Više javno tužilaštvo u Novom Sadu je, kako se navodi, zajedno sa pripadnicima Policijske uprave u Novom Sadu, izvršilo uviđaj na licu mesta, te je, između ostalog, izdat i nalog da se telo pokojne prenese u Centar za sudsku medicinu u Novom Sadu, i toj ustanovi je naloženo vršenje obdukcije, kako bi se utvrdio tačan uzrok smrti. Sa lica mesta su izuzeti predmeti za koje postoji sumnja da su korišćeni za izvršenje krivičnog dela, a koji će biti predmet forenzičke obrade i veštačenja.

- Tužilaštvo je delo kvalifikovalo kao krivično delo teško ubistvo iz čl. 114 st. 1 tač. 1 Krivičnog zakonika, jer postoji sumnja da je izvršeno na svirep i podmukao način, a za koje je zaprećena kazna doživotnog zatvora – navodi se u saopštenju VJT.

Zbog postojanja sumnje da je izvršio navedeno krivično delo, N. T. (55) iz Novog Sada, suprug pokojne, biće saslušan u svojstvu osumnjičenog, kada se za to steknu uslovi, odnosno kada bude otpušten iz zdravstvene ustanove u kojoj mu se ukazuje medicinska pomoć, nakon što su ga nadležne službe izvukle iz Kanala DTD, gde je pokušao da izvrši suicid utopljenjem.

Porodična tragedija se, podsećamo, dogodila u ponedeljak u popodnevnim satima u novosadskom Vidovdanskom naselju u Ulici Diane Budisavljević. Muškarac N. T. je, kako se sumnja, bušilicom usmrtio svoju suprugu, posle čega je otišao do Temerinskog mosta i, navodno, vezavši lanac i betonski blok oko sebe skočio u kanala Dunav-Tisa-Dunav i pokušao da izvrši samoubistvo. On je na most došao crvenim automobilom, parkirao ga na sredini i skočio. Njega su, međutim, uspeli da izvade iz vode i u stabilnom stanju hipotermičan je prevezen u Urgentni centar.

Beživotno telo njegove pedesettrogodišnje supruge, kako saznajemo, pronašla je jedna od njihovih kćerki i o tome odmah obavestila nadležne službe.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!