SNIMAK SA KAMERE VODI DO UBICE: Policija traga za osobom koja je usmrtila vlasnika menjačnice Jovana Janićijevića (47)

Lj. P.

31. 01. 2023. u 08:20

NOVOSADSKA policija još traga za osobom koja je pre nedelju dana u večernjim satima u novosadskom naselju Adice, u Ulici nova 34, sa 22 uboda oštrim predmetom, najverovatnije nožem, usmrtila Jovana Janićijevića Joleta (47), vlasnika menjačnica "Jole" u Novom Sadu. Smrtonosne povrede su, utvrđeno je obdukcijom, bile dve koje su rasporile pluća i jedna u srce.

СНИМАК СА КАМЕРЕ ВОДИ ДО УБИЦЕ: Полиција трага за особом која је усмртила власника мењачнице Јована Јанићијевића (47)

Mesto zločina u naselju Adice/Jovan Janićijević, Foto Z. G./privatna arhiva

U otkrivanju počinioca, operativcima pomaže i snimak kamere sa obližnje kuće, na kojem se vidi da Janićijević na pomenutu adresu dolazi svojim "fijatom 500", a zatim da između njega i drugog muškarca dolazi do koškanja i tuče.

Janićijević je toga dana po podne, kako su ispričali njegovi poznanici, dobio poruku preko mobilnog telefona i otišao da se nađe sa nekim. Navodno im je rekao da ide po novac, pa im je i dalje nejasno da li je otišao da preuzme dug, ili da nekome promeni pare. Veruju da je poruku primio od osobe koju dobro poznaje, jer je pristao i otišao da se sa njom nađe na tom mestu.

Prijatelji i poznanici ubijenog vlasnika menjačnice o njemu govore biranim rečima, ističući da je bio dobar čovek u pravom smislu te reči, i da potiče iz ugledne porodice koja se pre tridesetak godina doselila iz Konjica u Bosni u Hercegovini.

- Nikada nikome nije bio dužan, a uvek je bio spreman da pomogne svakome. Sigurno je i ovaj put hteo nekome da učini, a to mu je došlo glave - kazuju njegovi prijatelji. - Sve što je imao, stekao je poštenim radom i verovao je da su i drugi takvi.

PRONAĐENE KRVAVE NOVČANICE

KOLIKO je Jovan u trenutku napada imao para kod sebe, zasada nije poznato. Jedan od stanara obližnje ulice, gde se dogodio zločin, ispričao je da je čuo da je tu, za vreme uviđaja, pronađeno 150 evra i da je na novčanicama bilo krvi.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ZBOG OVOGA JE ĐOKOVIĆ OTPUSTIO IVANIŠEVIĆA? Da li je ovo kap koja je prelila čašu... (VIDEO)