MOLITVE ZA PRONALAZAK ANE VOLŠ: Čeka se ispitivanje dece nestale Srpkinje, Amerikanci organizuju bdenja

N. Bjelić

12. 01. 2023. u 22:00

DOK u Americi traje istraga protiv Brajana Volša (47), osumnjičenog da je obmanjivao policiju posle nestanka njegove supruge Ane (37), rođene Beograđanke, mediji iz minuta u minut objavljuju nove informacije, a pre svega komentare poznanika i osoba bliskih ovoj porodici iz predgrađa Bostona.

МОЛИТВЕ ЗА ПРОНАЛАЗАК АНЕ ВОЛШ: Чека се испитивање деце нестале Српкиње, Американци организују бдења

Policija pred kućom Volšovih, Foto printskrin

Svi su se, tokom dana, najviše bavili sudbinom trojice njihovih sinova, koji su nekoliko dana bili kod Brajanove majke, da bi brigu o njima zatim preuzela socijalna služba. Veliku pažnju izazvala je i fotografija koju je objavio New York Post na kojoj se vide dva pasoša na stolu i crveni rokovnik u kući koju su Volšovi rentirali. Fotografije su snimljene kroz prozor kuće, i mnogi su odmah na društvenim mrežama komentarisali da se Brajan možda spremao da beži.

Prijateljice Ane Volš, Nataša Skaj i Pamela Bardi izjavile su da bi do kraja nedelje mogla da bude završena procedura oko njihovog smeštaja i apelovale na nadležne službe da ih ne razdvajaju. One su kazale da bi za dečake od dve, četiri i šest godina najbolje bilo da budu smešteni u jednu hraniteljsku porodicu, imajući u vidu ono kroz šta prolaze poslednje dve nedelje, od kako im je majka nestala.

Nataša Skaj, osnivač dobrotvorne organizacije, čiji je i Ana član, kazala je da će dečacima biti potrebna sva moguća podrška, naglašavajući da je spremna da ona preuzme brigu o njima. Pored toga je istakla da njena organizacija prikuplja sredstva za pomoć dečacima, ali i za kupovinu avionske karte za Aninu majku Milanku, koja je u Beogradu.

Foto: Printskrin/Tviter/ Crime With Bobby

Sa druge strane, portparol Odeljenja za decu i porodicu države Masačusets, izjavio je za američke medije da zbog interesa mališana ne može da iznosi informacije o njima.

- Imate dečake, koji se suočavaju sa nečim što bi za njih mogla da bude ekstremna trauma - kazao je portparol. - Ne znate šta su čuli te noći ili šta su videli.

Istim povodom oglasila se i advokat Vendi Marfi, koja naglašava da su dečaci važan deo istrage.

- Kada majke nema, a otac je u zatvoru, deca su u suštini kao siročad u ovom trenutku. Mogu da zamislim kako im je zbog traume koju su preživeli - rekla je advokat, koja, inače, nije direktno povezana sa slučajem nestanka Ane Volš.

- Policija treba što pre da ih ispita. Da se utvrdi da li su oni bili svedoci onoga što se dogodilo, kao i da li su bili svedoci i nekih drugih dešavanja u porodici. S obzirom na to da je policija toliko vremena provela istražujući po kući, jasno je da su deca bitan deo priče.

Ona dodaje da kada su deca pod nadzorom socijalnih službi, istražitelji mogu lakše da ih ispitaju, bez da fizički borave u policijskoj stanici:

- Suština svega je da decu ne treba da zanemarimo, jer sve vreme tražimo informacije o ovom paru. Deca su često najugroženija, njima je potrebna pomoć spolja.

Anine prijateljice apeluju i na Brajana da sarađuje sa policijom zbog svoje dece i pitaju se zbog čega je obmanjivao policiju i zašto je na internetu tražio informacije kako se rešiti tela.

Policija na imanju koje su iznajmljivali Volšovi, Foto Printskrin

- Iako smo se družile nekoliko godina, nisam upoznala Brajana - rekla je Nataša Skaj. - Ana je njegovu kriminalnu prošlost gurala pod tepih. Razumem da je Brajan želeo da bude uspešan, ali u tome nije uspeo. Možda mu je smetao Anin uspeh, ali to je samo moja pretpostavka.

Američki mediji preneli su juče i izjavu nekadašnjeg federalnog tužioca Brajana Kelija. On tvrdi da bi Brajan mogao da se suoči sa novim optužbama, čak i ako Ana nikada ne bude pronađena. To bi, kako on objašnjava, moglo da usledi, ukoliko bi istražitelji došli do "nekih jakih posrednih dokaza".

- Izveštaji o njemu ukazuju na to da on i nije baš veliki kriminalac - navodi Keli. - "Guglao" je kako da se odloži telo. To je jak posredni dokaz, posebno u kombinaciji sa pronađenim nožem sa tragovima krvi, ukoliko se dokaže da je ona Anina. Postavlja se pitanje njenog nestanka. Ona ima troje male dece, posao u kome uživa, tako da nije razumno misliti da je samo tako nestala.

Istražitelji "češljaju" i sve finansijske transakcije Volšovih. Tako su mediji objavili i ugovor o prodaji stana u Bostonu, koji datira od 17. decembra prošle godine. Taj stan je Ana kupila 2020. za 137.000 dolara, da bi ga prodala za 220.000 dolara. Kao svedok u ovoj transakciji naveden je Brajan, čiji se potpis i našao na ugovoru o prodaji, kao i fotokopija njegove vozačke dozvole.

Foto: Printskrin/Instgaram/anawalshe

Ana Volš

BDENjE

ŽITELjI Kohaseta, mesta nadomak Bostona u kojem su Volšovi poslednjih meseci živeli u iznajmljenoj kući, navode da svakoga dana očekuju da se misterija oko Aninog nestanka reši.

- Nadamo se da ćemo uskoro dobiti odgovore o svemu što se dešava. Policija je nekoliko dana pretraživala kuću, obližnju šumu, uhapšen je Anin suprug, policija je pronašla neke stvari na deponiji. Sve je to strašno, ali se, ipak, nadamo da je Ana živa - pričaju komšije.

Oni su za jučerašnji dan bili najavili i okupljanje u gradu, odnosno molitveno bdenje, kako bi se pomolili za Anu i njenu porodicu.

 

PORUKA NA KUTIJI OD ŠAMPANjCA

ANA Volš je, kako prenosi New York Post u novogodišnjoj noći, nekoliko sati pre nestanka napisala suprugu Brajanu poruku (na slici), u kojoj je rekla da se raduje godini pred njima.

- Vau! 2022... Kakva godina! Pa ipak, i dalje smo ovde i zajedno! Učinimo 2023. najboljom do sada! Mi smo kreatori naših života... hrabrost, ljubav, istrajnost, saosećanje i radost. S ljubavlju, Ana - piše crvenim slovima na jednoj strani kutije za šampanjac.

Kutija se nalazi u trpezariji Anine i Brajanove kuće u Kohasetu, za koju se pretpostavlja da je ostala od žurke za Novu godinu, kojoj je prisustvovao i porodični prijatelj Džem Mutlu. Sa druge strane kutije piše: "Džem Ana Brajan 2023!"

Mutlu je ranije za američke medije ispričao da ništa nije bilo čudno tokom dočeka i da je kod Volšovih bio do 1.30.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (1)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!