LUKA IDE IZ SRBIJE? Bojović se neće dugo zadržavati po dolasku iz Španije, nezvestan i susret sa Koraćem

E. H.

02. 12. 2022. u 08:00

PUŠTANjE na slobodu Luke Bojovića i njegov povratak u Srbiju uzdrmalo je podzemlje u regionu.

ЛУКА ИДЕ ИЗ СРБИЈЕ? Бојовић се неће дуго задржавати по доласку из Шпаније, незвестан и сусрет са Кораћем

Foto: P. Mitić/Novosti

Bez obzira što je pod policijskom prismotrom zbog lične, ali i bezbednosti drugih, već se nagađa da bi mogao ponovo da napusti zemlju u koju se vratio posle 12 godina. Prema operativnim saznanjima, njemu o glavi radi vođa "kavčana" Radoje Zvicer, ali i Nikola Vušović Džoni sa Vračara.

Bojović je odranije smatran velikim neprijateljem "kavčana", a njegovi bliski prijatelji i kumovi ubijani su, kako se sumnja, po njihovim nalozima.

- Postoji veliki strah od boravka Bojovića na slobodi - navodi izvor "Novosti" iz bezbednosnih službi. - Što je duže slobodan, to je veća opasnost po njih. Tako oni na to gledaju. Njima se svakim danom sužava prostor za manevrisanje. Oni se njega boje, a u strahu su velike oči. Mnoge žrtve su nastradale upravo iz tog straha, pa su njihovi dželati udarili prvi.

I upravo se tu krije najveća opasnost po bezbednost Luke Bojovića. On sam je, preko svojih prijatelja, poručio da će u rodnom Beogradu boraviti samo nekoliko dana, a da će posle toga otići. Njegov blizak saradnik Filip Korać letos je uhapšen u Hrvatskoj, a potom je, na sopstveni zahtev, otišao u Crnu Goru. Da li će do njihovog susreta doći u ovoj zemlji, ili u Srbiji, biće poznato u narednom periodu.

Bojovićevi i Koraćevi neprijatelji strahuju od tog susreta, kao i njihove dalje saradnje sa ljudima bliskim "škaljarskom klanu", sa kojim se i ovaj dvojac povezuje.

PRIJATELj: I ŽIVOT BIH MU DAO

NA beogradskom aerodromu Bojovića su čekali i njegovi prijatelji, od kojih neki porodični, iz detinjstva, ali i sa ratišta. Jedan od njih došao je, kako je ispričao za "Novosti", čak iz Danilovgrada.

- Došao sam da sačekam i vidim Luku, da pomognem ako šta zatreba oko njegove bezbednosti, smeštaja... Njegov pokojni otac Vuk zadužio je mnogo moju porodicu i to se nikad ne zaboravlja. Zato, ako zatreba, i ja za Luku pristajem da dam život.
Inače, ovaj muškarac je preksinoć, dok je Bojović obavljao razgovor sa policijom, ušao na službeni ulaz aerodroma, odakle je koji minut kasnije izašao sa velikim koferom. Pretpostavlja se da je u pitanju bio Lukin prtljag, jer je Bojović, kada je napuštao aerodrom, u rukama imao samo dve manje crne torbe.

Dan nakon što je deportovan iz španskog zatvora u Srbiju, posle odležanih 10 od ukupno 18 godina robije, Bojoviću se juče izgubio svaki trag. Mediji su kalkulisali da li je sa porodicom u Beogradu ili pak, kako neki tvrde, u stanu kod prijatelja, gde ga čuva obezbeđenje. Ima i priče da se, odmah nakon izlaska sa aerodroma, uputio mnogo dalje van prestonice. Po sletanju na aerodrom "Nikola Tesla" napustio je zgradu i privatnim automobilom se odvezao u nepoznatom pravcu.

Mnogi su verovali da će Bojović, po dolasku u Srbiju, najpre posetiti očev, bratov, kumov i grob bliskog prijatelja, ali se to nije dogodilo. Novinarske ekipe, koje su ga čekale na Novom groblju, primetile su samo dvojicu nepoznatih muškaraca, koji su zapalili sveće kod spomenika Vuka i Nikole Bojovića, kratko tu stajali, mobilnim telefonom razgovarali sa nekim i - otišli.

O tome gde se trenutno nalazi Bojović njegov advokat Borivoje Borović koji ga je u utorak uveče dočekao na aerodromu, za "Novosti" kaže:

Foto: I. Marinković

- Ne znam gde je Luka sad, ali znam da je po dolasku u Srbiju bio vidno srećan - tvrdi advokat. - Na aerodromu sam bio da ga sačekam i pomognem ako zatreba u proceduri kao njegov advokat. Kada je izašao iz aviona zajedno smo otišli do vozila koje ga je tu već čekalo. Ne znam gde je posle otišao. Pretpostavljam kući, gde ga željno čeka porodica, a možda i kod prijatelja. Otkad smo se na aerodromu rastali, nisam se čuo sa njim. Verujem da se odmara od puta i svega i da je na sigurnom.

I Dragan Vasiljković, poznatiji kao Kapetan Dragan, inače muž Lukine rođene sestre Marije, oglasio se juče nakratko, rekavši novinarima da se ni oni nisu još videli sa Lukom i da veruje da se odmarao od puta.

Nesumnjivo je da se lokacija na kojoj se trenutno nalazi Bojović čuva u strogoj tajnosti, pre svega jer mu je, što mu je i policija predočila po dolasku, bezbednost u Srbiji ugrožena.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!