PRELIMINARNI REZULTATI OBDUKCIJE: Milen se ugušio na dnu cisterne u fabrici "Vino Župa" u Aleksandrovcu

S. B.

21. 06. 2022. u 21:39

PRELIMINARNI rezultati obdukcije tela Milena Lukovića (58), radnika koji je, prošle nedelje, nađen mrtav na dnu betonske cisterne u fabrici "Vino Župa" u Aleksandrovcu, ukazuju na to da je izvesno došlo do ugušenja, nezvanično saznaju "Novosti".

ПРЕЛИМИНАРНИ РЕЗУЛТАТИ ОБДУКЦИЈЕ: Милен се угушио на дну цистерне у фабрици Вино Жупа у Александровцу

Foto: S. Babović

Konačan uzrok smrti i sve okolnosti koje su mu prethodile biće poznati nakon dobijanja zvaničnog izveštaja, ali već sada je poznato i da nema sumnjivih okolnosti.

Istragu o tragediji u kojoj je nastradao Luković, a njegov kolega Ivan Đokić (38) povređen, vodi Osnovno javno tužilaštvu u Brusu. Pretpostavlja se da je spletom nesrećnih okolnosti, iskusniji radnik završio na dnu suda za čuvanje vina petnaestak minuta pre nego što je za njim krenuo i Đokić. Kako su "Novosti" objavile, tačan sled događaja biće poznat nakon što pristignu konačni rezultati obdukcije, budući da će se analizirati eventualni toksični uticaj ugljen-dioksida sa dna betonskog suda, kao i stepen fizičkih povreda.

Radnici su tog dana bili uposleni na rutinskom pranju cisterne, koja je bila prazna. Obojica su brzo izvučena, ali Lukoviću, nažalost, nije bilo spasa. Mlađi kolega je zadobio vidljive oguljotine po licu i rane na potiljku, koje su mu zašivene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna