KUKAVIČKI SU TE UBILI, VUJO: Na Novom bežanijskom groblju sahranjen Vuk Jolović (29), koji je usmrćen u Jakovu

E. H.

01. 06. 2022. u 19:35

VUK Jolović (29), kog je, kako se sumnja, hicima iz "kalašnjikova" u nedelju uveče usmrtio Đura N. (23) u naselju Jakovo, sahranjen je u sredu na Novom bežanijskom groblju u Beogradu. Do večne kuće, ispratili su ga porodica i veliki broj prijatelja i poznanika, a pročitana su i četiri posmrtna govora.

КУКАВИЧКИ СУ ТЕ УБИЛИ, ВУЈО: На Новом бежанијском гробљу сахрањен Вук Јоловић (29), који је усмрћен у Јакову

Vuk Jolović / privatna arhiva

- Viteže naš, Vujo, prvencu naš, kako ćemo mi dalje bez tebe - rekao je rođak okupljenima koji su jecali u nemoj tišini. - Čujte porodico Jolović i svi prijatelji, glavu morate podići i nastaviti ponosno dalje. Niko nije očekivao da ćeš nastradati od kukavice, i kukavički su te ubili! Ostavio si iza sebe majku, oca, sestru i brata i nisi dočekao da napuniš svojih 30 godina.

Dok je trajalo opelo, čuli su se plač i jauci majke: "Vujo, čedo moje, muko moja". Obraćajući se tužnom skupu, sveštenik je rekao da su svi bili neizmerno srećni kada se Vuk u septembru 1992. rodio.

- Proslavili smo tvoj dolazak puškom u porodičnoj kući u Šulama, po starom srpskom običaju, a sada si stradao od puške - rekao je između ostalog i sveštenik, koji je plakao i jecao sve vreme dok se opraštao od Jolovića.

Osumnjičeni za zločin, Đura N. biće u četvrtak saslušan u Višem javnom tužilaštvu. On se u utorak oko podneva, posle dva dana skrivanja, sam predao policiji u Surčinu. Istraga će utvrditi šta bi mogao da bude motiv zbog čega je osumnjičeni kobne večeri ispalio dva rafala u Jolovića, koji je pet časova kasnije podlegao povredama u Urgentnom centru.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ILIJE NASTASE EKSKLUZIVNO ZA NOVOSTI: Novak Đoković najbolji po svim merilima, sećam se Lepe Brene i šljivovice

ILIJE NASTASE EKSKLUZIVNO ZA "NOVOSTI": Novak Đoković najbolji po svim merilima, sećam se Lepe Brene i šljivovice

NEMA pravog ljubitelja tenisa koji bi mogao da nabraja velikane "belog sporta", a da zaboravi na "rumunskog lakrdijaša" Ilijea Nastasea, originalnog "lošeg momka" tenisa. Nekada prvi igrač planete u ekskluzivnom razgovoru za "Novosti" govorio je o dokumentarnom filmu snimljenom o njemu, srpskom narodu, šljivovici, a neizbežna tema bio je najbolji teniser svih vremena - Novak Đoković.

22. 05. 2024. u 20:00 >> 20:57

Komentari (0)

LETOVANJE U HURGADI: Ovo su cene i povoljnosti za tu destinaciju (FOTO)