ČETIRI METKA U OCA I JEDAN SEBI U GRUDI: Detalji tragedije u Donjem Brijanju - Stojan ubio Slavka pa sebe

I. MITIĆ

18. 03. 2022. u 07:00

PORODICA Stojana S. (60) iz Donjeg Brijanja, udaljenog tridesetak kilometara od Leskovca, koji je u utorak ubio svog oca Slavka (86), a potom izvršio samoubistvo, šokirana je tragedijom koja ih je zadesila, ali i brojnim spekulacijama koje kruže među žiteljima sela, a potom i u medijima, o motivima njihovog komšije da puca u oca, a potom u sebe.

ЧЕТИРИ МЕТКА У ОЦА И ЈЕДАН СЕБИ У ГРУДИ: Детаљи трагедије у Доњем Бријању - Стојан убио Славка па себе

Kuća u kojoj su se dogodili ubistvo i samoubistvo, Foto I. Mitić

Niko od Stojanovih i Slavkovih najbližih rođaka nije želeo da govori o nesreći koja ih je zavila u crno. Sin i unuk, zauzet pripremama za sahranu, samo je kratko kazao da, posle svega, nema šta da se priča.

- Eto, selo priča, a posle se svašta piše po medijima. Hvala na izrazima saučešća, ali ja nemam šta da vam kažem - rekao je ovaj čovek pred novosagrađenom kućom na kojoj su naslonjena dva krsta sa imenima njegovog oca i dede.

Beživotna tela dvojice muškaraca pronađena su, u utorak oko 22 časa, u kući u drugom delu sela. U njoj je živeo Slavko, koga je sin povremeno obilazio brinući o njegovim osnovnim potrebama, ali i zbog demencije sa kojom se starina navodno borio. To je, kako priča njegova rođaka, posebno došlo do izražaja nakon što je Slavko, pre oko godinu dana, za relativno kratko vreme izgubio ćerku i zeta.

Prema nezvaničnim informacijama, koje stižu iz istrage, otac i sin se u poslednje vreme nisu najbolje slagali, ali se nisu ni svađali, tako da ništa nije ukazivalo na to da bi njihovi narušeni odnosi mogli da imaju ovakav epilog.

Rođaci i prijatelji porodice demantovali su informacije da je Slavko bio nepokretan. Niko nije mogao ni da nasluti da bi Stojan mogao i da pomisli na delo koje je počinio.

Prema nezvaničnim informacijama, od osoba bliskih istrazi, Stojan je u oca ispalio četiri hica iz pištolja, da bi sebi oduzeo život jednim metkom ispaljenim u grudi. Kada se to tačno desilo nije poznato, ali je izvesno da su tela pronađena u krevetu nekoliko sati posle tragedije.

U policiji nam je rečeno da su sve istražne radnje povodom ovog slučaja završene i da je reč o ubistvu i samoubistvu. Nakon obdukcije, tela oca i sina su predata porodici i oni su juče sahranjeni na seoskom groblju.

OSTAVIO OPROŠTAJNO PISMO?

U SELU kažu da je Stojan bio vredan čovek. On se svojim radom izborio sa siromaštvom u kojem je u mladosti živeo. Povremeno je odlazio u Nemačku, gde je radio na građevini. U Donjem Brijanju živeo je sa suprugom. Sin im se skućio u Požarevcu, a ćerka je udata u Bojniku. Imaju i unučiće. Rođaci kažu da Stojan nije imao razloga za bilo kakvu brigu, pa im je neverovatno da je na ovaj način okončao očev i svoj život. U selu se spekuliše da je ostavio kratko oproštajno pismo, u kojem je, navodno, napisao "Ja ovako više ne mogu da živim", ali pouzdane potvrde za to - nema.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NIKOLA JOKIĆ GLEDA I NE VERUJE! Evo šta su 142 NBA igrača uradila zbog njega