PONOVO ODLOŽENO SUĐENJE ZA "PRVU OTMICU ZEMUNACA": Opuženog Ristića tražili po domu zdravlja

S. J. M.

25. 02. 2022. u 13:36

OPTUŽENI Goran Ristić javio je da se ne oseća dobro i da je u domu zdravlja, pa je zbog njegovog nedolaska danas u Višem sudu u Beogradu odloženo suđenje za razbojništvo iz 1997. godine, koje je prema optužnici počinjeno nakon otmice Novaka Stevanića.

ПОНОВО ОДЛОЖЕНО СУЂЕЊЕ ЗА ПРВУ ОТМИЦУ ЗЕМУНАЦА: Опуженог Ристића тражили по дому здравља

Foto Privatna arhiva

Uz njega se još sudi bivšem policijskom inspektoru Milanu Radukiću, Saši Đajiću i Nikoli Bajiću, a ceo slučaj je u javnosti poznat kao "prva otmica Zemunaca", nakon koje se mladi Stevanić osam meseci kasnije – ubio.

Ristićev branilac Ivan Bajazit kazao je sudskom veću da mu se pred sam početak ročišta javio klijent i rekao da je u domu zdravlja na Kanarevom brdu.

- Ristić kaže da mu je izmeren pritisak 200 sa 120, da je na infuziji i da mu nešto sa plućima nije dobro, teško diše, pa mora da ide na rendgen. Dostavišće sudu lekarsku dokumentaciju o tome - naveo je Bajazit.

Međutim, punomoćnik oštećenog Zorana Stevanića Novakovog oca, kojem su tad iz kuće odneli oko 100.000 maraka i četiri kilgrama zlata u nakitu, Milisav Čogurić zatražio je da sud naloži hitno medicinsko veštačenje Ristića.

- Tražimo da se on privede danas u Klinički centar Srbije, da vidimo šta je u pitanju i o čemu se radi, jer sve liči na tešku opstrukciju suđenja - kazao je Čogurić.

Sudija Vesna Božović je odredila pauzu i zvala dom zdravlja u Rakovici i kako je rekla uz veliki napor posle mnogo poziva uspela na kraju da dobije informacije od sekretarice direktora:

- Ona me obavestila da od jutros Goran Ristić nije bio ni u domu zdravlja Rakovica, ni u domu zdravlja Kanarevo brdo i tamo nije dobio lekarsku pomoć, niti je bio na infuziji. U toku dana ću o tome dobiti pismeni izveštaj od direktora. Onda ću postupiti u skladu za Zakonom o krivičnom postupku.

Ristićev branilac Ivan Bajazit naveo je da nema ništa protiv da se sve proveri, a nezvanično se posle suđenja moglo čuti da je okrivljeni izgleda bio u kovid ambulanti.

Foto S.J.M.

Inače, danas je na suđenju trebalo da budu saslušani kao svedoci bivši zamenik načelnika Resora državne bezbednosti Milorad Bracanović i još jedan forenzičar, koji je sad u penziji, a tad je radio na uzimanju tragova iz Stevanićevog stana nakon razbojništva.

Stevaniću su prišli u Sarajevskoj ulici, pokazali legitimacije i naredili mu da krene s njima.

Potom su ga ubacili u "golf 2", za čijim je volanom se sumnja da je bio optuženi Ristić i potom ga predali vođi klana - Spasojeviću, kako bi mu rekao gde su u kući njegovih roditelja sakriveni novac i dragocenosti.

Ova prva "otmica" klana iz Zemuna, posle koje su usledile i mnoge druge, rešena je pošto je bivši pripadnik klana Nikola Bajić, koji u zatvoru služi kaznu od 35 godina, odlučio je da progovori.

Optuženi policajci su u vreme otmice radili u Policijskoj stanici u Zemunu.

BONUS VIDEO: UBISTVO U RUŠNjU: Komšija usmrtio komšiju, nerešeni imovinski odnosi doveli do tragedije

 
 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

KAKO POBEDITI HEROIN: Priče iz hronike - Gost Novosti izlečenini zavisnik od droga Nebojša Jovanović (VIDEO)