KOMŠIJI PRESUDIO SEKIROM: U naselju Rušanj uhapšen Živojin N. zbog sumnje da je ubio Živka Đ.

J. DINČIĆ

22. 02. 2022. u 20:41

U BEOGRADSKOM naselju Rušanj u utorak je u ranim jutarnjim satima pronađeno telo Živka Đ. (67) kojeg je, kako se sumnja, u ponedeljak sekirom usmrtio komšija Živojin N. (72). Nakon kraće rasprave, on je zadao nekoliko kobnih udarca Živku i to u kući oko koje su se godinama sporili, a zatim se u pratnji advokata sam predao policiji. Njemu je odmah određeno zadržavanje do 48 časova i uz krivičnu prijavu će biti priveden u Više javno tužilaštvo u Beogradu.

КОМШИЈИ ПРЕСУДИО СЕКИРОМ: У насељу Рушањ ухапшен Живојин Н. због сумње да је убио Живка Ђ.

Foto N. Skenderija

Prema prvim informacijama, ubistvo u Ulici oslobođenja epilog je dugogodišnje zavade oko nerešenih imovinskih odnosa. Naime, kuća u kojoj se dogodilo ubistvo je otišla na doboš pre pet godina i od tada traju trzavice, ali i sudski spor između ubijenog Živka, koji je bio stari vlasnik i Živojina - novog vlasnika.

- Živojin je mom ocu davno pozajmio 10.000 maraka, a onda je godinama od nas tražio da mu vratimo 80.000 evra kako bismo povratili sopstvenu kuću - ispričala je ćerka ubijenog Živka, koja je u ponedeljak veče prijavila nestanak svoga oca.

- Živko je živeo kod komšije Milutina Gašića, nekoliko kuća dalje i kada nam je javio da ga nema, odmah smo otišli i prijavili nestanak, a ranom zorom su nas dočekale strašne vesti.

Prema Gašićevim rečima, pre pet godina je ustupio gornji sprat svoje kuće Živku na korišćenje dok se situacija sa njegovom kućom ne sredi.

- Ostao je bez supruge ima tri godine, i stalno sam proveravao kako je, da li mu nešto treba. Živeli smo u istoj kući i kako sam video da ga nije bilo ceo dan, odmah sam javio porodici da ga nema - ispričao nam je Milutin. - Živojin je stalno dolazio i izazivao ga što je izgubio kuću, a ja sam mu govorio da ga ne dira, sramota je, napraviće nešto... i evo šta se desilo.

Brat ubijenog Radoslav Đ., koji živi odmah do kuće u kojoj se dogodilo ubistvo, kaže da nije bio u dobrim odnosima sa bratom i da ne želi da komentariše.

Živkove komšije iz ovog prigradskog naselja za njega imaju samo reči hvale. Dodaju da je bio dobar i mada mu je kuća bila oduzeta, godinama sređivao dvorište i održavao sve što je mogao.

PORODICA ČEKALA DA PREUZMU TELO

PRIPADNICI policije i forenzika u utorak su tokom celog dana obavljali uviđaj u kući u kojoj se dogodilo ubistvo. Porodica nastradalog Živojina, uplakane ćerke, zetovi i unuci čekali su pored kapije svog nekadašnjeg doma, kako bi preuzeli telo.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

NOVAK ĐOKOVIĆ GLEDA I NE VERUJE! Evo šta je Rafael Nadal upravo rekao o Noletu u Madridu