OSAM HITACA u BRAĆU: Istraga o pucnjavi tokom proslave dečjeg rođendana u Obrenovcu - postoje indicije ko je mogao da ispali rafal

E. H.

17. 02. 2022. u 21:24

POLICIJA još traga za napadačem, koji je sinoć ispalio osam hitaca na ugostiteljski objekat u centru Obrenovca u kom se, u tom trenutku, održavala proslava dečjeg rođendana. Niko nije povređen od vatrenog oružja, ali je jedan od gostiju, Aleksandar T. (39), zadobio posekotine od srče stakla.

ОСАМ ХИТАЦА у БРАЋУ: Истрага о пуцњави током прославе дечјег рођендана у Обреновцу - постоје индиције ко је могао да испали рафал

Koktel-bar "Džef" u Obrenovcu i rupe od metaka

Prvi rezultati istrage pokazuju da je na koktel-bar "Džef", u kom je u tom trenutku bilo desetak gostiju, pucano iz kola u pokretu. Postoje indicije ko bi mogao da bude napadač i policija pokušava da mu uđe u trag. Navodno, i prva informacija da je zapucano iz automobila sa stranim tablicama - nije tačna.

Odmah po dojavi o pucnjavi policija je blokirala taj deo Obrenovca, a priskočile su im u pomoć i kolege iz beogradske Interventne jedinice 192, koje su pokušavale da lociraju automobil iz kog je otvorena vatra.

Rođendan je, u pomenutom lokalu, organizovala porodica Saše F. (menjao prezime, ranije i on bio T.) i Aleksandra T. Oni su odranije poznati policiji, kao i njihovi roditelji. Često idu u Austriju, gde, navodno, rade.

- Jednom od braće je pre mesec dana zapaljen automobil u Obrenovcu i taj slučaj se još istražuje - navodi naš izvor. - Priča se kako su se oni "pokačili" sa lokalnim kriminalcima iz Obrenovca, koji im se sada na ovaj način svete. Navodno, traga se za dvojicom muškaraca, koji bi mogli da budu povezani sa oba ova slučaja.

Policija je tokom noći i dana ispitivala goste kafića koji su u trenutku pucnjave bili prisutni. Povređeni Aleksandar T. izjavio je da je nekoliko trenutaka pre pucnjave stajao na samim vratima lokala i snimao svoje roditelje, brata i ostale goste kada se začula pucnjava. Popucalo staklo ga je iseklo po glavi.

O celom ovom događaju obavešteno je i Više javno tužilaštvo u Beogradu. Naloženo je nekoliko veštačenja i preduzimanje drugih dokaznih radnji.

SKOČIO NA RODITELjE DA IH ZAŠTITI

- Igrali su, pevali, bilo je divno. U jednom trenutku začuo sam pucnje. Skočio sam preko roditelja i oborio ih na zemlju da ih zaštitim. Prava sreća je da niko nije povređen. Mi smo čestita i poštena porodica i ne znam zašto nam neko na ovaj način ugrožava živote - rekao je novinarima Aleksandar T., koji je u pucnjavi zadobio posekotine po glavi.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

REŠILA DA PROGOVORI! Zbog nje je himna Rusije intonirana u Beogradu, pa odjednom prekinuta - evo šta šampionka Evrope sad kaže o tome (VIDEO)