DŽONIĆ I DALJE TVRDI DA NIJE POBIO ĐOKIĆE: Bivši vatrogasac osumnjičen za ubistvo rođaka ostaje pri stavu da je nevin (FOTO+VIDEO)

Novosti online

11. 01. 2022. u 18:28

GORAN DŽonić, bivši vatrogasac osumnjičen za ubistvo svojih rođaka, tročlane porodice Đokić, uprkos svim dokazima koje je prikupilo tužilaštvo, i dalje ne odustaje od tvrdnje da on nije direktni izvršilac monstruoznog zločina.

ЏОНИЋ И ДАЉЕ ТВРДИ ДА НИЈЕ ПОБИО ЂОКИЋЕ: Бивши ватрогасац осумњичен за убиство рођака остаје при ставу да је невин (ФОТО+ВИДЕО)

Foto: J. Ćosin/Fejsbuk/Goran Dzonic

Da podsetimo, Goran, Gordana i Lidija Đokić ubijeni su u noći između 26. i 27. septembra prošle godine u aleksinačkom selu Moravac. NJihova spaljena tela pronađena su 2. oktobra, a tri nedelje nakon zločina uhapšen je Goranov brat od strica, bivši vatrogasac Goran DŽonić. On je u odbrani u zločin umešao i svoje sinove Stefana i Milana, ali i braću Aleksandra i Kostadina Miloševića, te su svima stavljene lisice na ruke i nalaze se u pritvoru.

Prekjuče se u medijima pojavila informacija da je DŽonićevo neuropsihijatrijsko veštačenje ppotvrdilo da je on bio uračunljiv u vreme izvršenja trostrukog ubistva. Advokatica Biljana Pešić koja ga zastupa kaže da do okončanja istrage neće davati detaljnije komentare.

- Posetila sam ga u ponedeljak u zatvoru, što je moja profesinalna dužnost i on i dalje ostaje pri svom stavu da nije direktni izvršilac ubistva, da nije učinio to krivično delo. Ne mogu da komentarišem da li je uračunljiv dok ne budem videla izveštaj - kaže Pešić. - DŽonić jako brine za sinove.

Advokat Mladen Magdalenić koji zastupa braću Milošević je potvrdio da u telefonu Gorana DŽonića nisu pronađene prepiske sa njegovim branjenicima.

Surfovali internetom i dopisivali se

- Nema registrovanih kontakta sa našim branjenicima Miloševićima u njegovom telefonu. Iz telefona su izvučene slike, neke privatne stvari i komunikacije s nekim ljudima preko poruka, ali koji s ovim slučajem nemaju veze. To su neke stvari koje ne mogu da pomognu u istrazi. NJegovo medicinsko veštacenje nismo još dobili, ali moje laičko gledanje je da nema ni govora o neuračunljivosti. Pogotovu na prepoznavanju u policiji, sasvim je razborito razmišljao i ponašao se sasvim normalno - rekao je advokat. - Komunikacije mojih branjenika od te večeri pokazuju da je u momentu kada se zločin odigrao jedan preko interneta gledao automobile, a drugi se pre toga dopisivao sa devojkom, sa kojom se i video. Ona je u istrazi takođe potvrdila da su bili zajedno te večeri, a izvučena komunikacija je sasvim smislena i ide u prilog tome.

Suzana DŽonić: Moji sinovi nisu krivi, sekiram se

DŽonićeva supruga Suzana kaže da nije skoro bila u poseti suprugu, koji je krajem decembra iz SZB vraćen u niški pritvor.

- Ne, nisam ga posetila. Ne mogu ništa da pričam, sekiram se za sinove koji potpuno nepotrebno borave u pritvoru. Oni baš ništa nisu krivi. Teško mi je, obratite se advokatu - rekla je ona i prekinula vezu.

 

Rođaci: On je za doživotnu!

Rođaci ubijenih Đokića, sa druge strane, nadaju se da će ako do suđenja dođe, DŽonić dobiti doživotnu robiju.

- Teško preživljavamo ovu agoniju. Naših najvoljenijih nema, a on izmišlja neke nebulozne priče i stalno upada u laži. Ovo kako su oni skončali život nije ni monstruozno, nemam reči za to - rekli su rođaci.

BONUS VIDEO - SVEDOCI UKAZALI NA DŽONIĆA KAO IZVRŠIOCA: Advokat braće Jojke otkrio šta se desilo na saslušanju

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)

UBISTVO U UROŠEVCU: Usmrtio muškarca, policajci otvorili vatru na osumnjičenog