UKINUT MU PRITVOR, PA NAPRAVIO MASAKR: Zdravko Goranović (55) iz Sombora počinio stravičan porodični zločin pre nego što je presudio i sebi

J. BEKIĆ

29. 12. 2021. u 21:32

ZDRAVKO Goranović (55) iz Sombora, ubio je u sredu bivšu suprugu Mirjanu (55) i ćerke Anastasiju (19) i Anabelu (15), bacio bombu na porodičnu kuću u Ulici Sime Šolaje bb, koja je izazvala požar, a zatim se obesio o gredu.

УКИНУТ МУ ПРИТВОР, ПА НАПРАВИО МАСАКР: Здравко Горановић (55) из Сомбора починио стравичан породични злочин пре него што је пресудио и себи

Zločin se dogodio u Ulici Sime Šolaje

Stravičan zločin otkriven je kada su vatrogasne ekipe stigle pred kuću Goranovića, pošto je desetak minuta pre podneva prijavljen požar. Desetorica vatrogasaca su ubrzo izašla na teren i prilikom gašenja su pronašli dva ženska tela i jedno muško, koje je visilo sa grede. Nedugo zatim, pronađeno je još jedno beživotno žensko telo. Saopšteno je da je reč o ocu, majci i dvema ćerkama. U prvi mah nije bilo poznato šta je sa Zdravkovim i Mirjaninim sinom, koji je student, ali se u međuvremenu saznalo da je upravo on prijavio požar u porodičnoj kući.

- Čule su se dve jake detonacije, a onda smo videli požar u kući naših komšija - pričaju uznemireni žitelji iz Ulice Sime Šolaje. - Scena je bila jeziva. Kako smo čuli, komšija je zaklao ženu, pa bacio bombu i ubio ćerke, a onda se obesio.

Ova tragedija dogodila se samo nekoliko dana pošto je Zdravko pušten iz pritvora. Protiv njega je, prema nezvaničnim informacijama podignuta optužnica zbog nasilja u porodici, zbog čega je započeo sudski postupak. Tužilaštvo je na glavnom pretresu predložilo da mu se produži pritvor, ali sud to nije prihvatio i pustio ga je da se brani sa slobode. Na ovu odluku, tužilaštvo je uložilo i odmah ekspedovalo žalbu prošlog petka, ali po njoj nije bila doneta odluka. Navodno je on imao i zabranu prilaska članovima svoje porodice.

Inače, Goranović je oktobra 2010. uhapšen kada je je u dvorištu porodične kuće zamenika osnovnog javnog tužioca u Somboru Vladimira Šakića u kartonskoj kutiji od obuće pronađena kopija ručne bombe pored koje je bila zalepljena preteća poruka.

- Optužio si nevinog čoveka. Imaš još vremena da ispravno postupiš. U protivnom, prvo materijalna šteta, a onda idemo dalje. Čuvaj prvo sina, pa ženu, a i sebe. Sledeći put u paketu može biti nešto eksplozivno. Razmisli ozbiljno o svemu - pisalo je u poruci ispisanoj na kompjuteru, a koju je otkrio Šakićev trinaestogodišnji sin.

Tada je saopšteno da je pre nego što je dečak pronašao kutiju sa porukom i replikom bombe, nepoznati muški glas telefonom pozvao kućni broj telefona tužioca Šakića i pitao dete da li je tata kod kuće. Kada mu je odgovorio da nije, muški glas mu je rekao da izađe u dvorište i da pogleda u crvenu kutiju.

Policija je brzo identifikovala, a zatim i uhapsila Zdravka Goranovića zbog pretnje. Protiv njega je tada podignut optužni predlog zbog krivičnog dela neovlašćeno držanje eksplozivnih materija.

SESTRE

PREMA rečima komšija, Anastasija je završila gimnaziju i radila je kao šminkerka. Mlađa Anabela je ove godine upisala prvi razred srednje škole.

SKLON INCIDENTIMA

KOMŠIJE porodice Goranović su bile u šoku, posle svega što se dogodilo. Za Zdravka kažu da je uvek bio sklon incidentima:

- Njihovi problemi su trajali dugo. On je jednostavno lud. Od kako se rodio takav je. Lud. Lud se rodio, lud i umro.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)