„GROBARSKA MAFIJA“ SE BRANI SA SLOBODE: Osumnjičeni za malverzacije sa pogrebnom opremom saslušani u Tužilaštvu

Lj. P.

18. 10. 2021. u 15:37

OSUMNjIČENIMA za malverzacije u vezi sa nabavkom pogrebne opreme, posle privođenja i saaslušanja u novosadskom Višem javnom tužilaštvu Posebnog odeljenja za borbu protiv korupocije, sudija za prethodni postupak nije odredio pritvor, tako da će se, kako saznaju „Novosti“, u daljem postupku braniti sa slobode.

„ГРОБАРСКА МАФИЈА“ СЕ БРАНИ СА СЛОБОДЕ: Осумњичени за малверзације са погребном опремом саслушани у Тужилаштву

Foto G. Šljivić

Kako je MUP saopštio, uhapšeni su P.I. (49), odgovorno lice DOO "Večno konačište" iz Kaća, G.Z. (47), odgovorno lice u tom privrednom društvu i zaposlen u JKP "Lisje" Novi Sad, kao i D.I. (42) i J.L. (47), zaposleni u JKP "Lisje".

Sumnja se da su D. I. i J. L., od 1. januara do 14. oktobra ove godine, iz magacina firme u kojoj su radili neovlašćeno iznosili drvene sanduke i prodavali ih osumnjičenima P. I. i G. Z. Na taj način D. I. i J. L. Su, kako je saopštio MUP, oštetili JKP „Lisje“ za 1.757.830 dinara.

P. I. i G.Z. su potom, kako se sumnja, sanduke preprodavali za gotov novac koji su zadržavali za sebe.

P. I. i G. Z. Se sumnjiče da su počinili krivično delo određeno pronevera u obavljanju privredne delatnosti u pomaganju, a D. I. i J. L. da za proneveru u obavljanju privredne delatnosti u saizvršilaštvu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KOJA JE CENA SLOMLJENOG DEČJEG SRCA? Kako su Hrvati, Bugari i Slovenci rasplakali mališane iz Srbije