OTIŠLI NASMEJANI, A VRAĆENI U KOVČEZIMA: Danas sahrana porodice Đokić, zastave u Aleksincu na pola koplja

J. ĆOSIN

07. 10. 2021. u 07:59

TU gde su pre dvanaest dana poslednji put viđeni živi, u selu Moravac kraj Aleksinca, u domu Stojanke Đokić, dopremljena su juče tela njenog sina Gorana, snahe Gordane i unuke Lidije, koji su brutalno ubijeni 27. septembra, neposredno po izlasku iz ove kuće.

ОТИШЛИ НАСМЕЈАНИ, А ВРАЋЕНИ У КОВЧЕЗИМА: Данас сахрана породице Ђокић, заставе у Алексинцу на пола копља

Foto: Fejsbuk

Oni će biti sahranjeni danas na lokalnom groblju, između sela Moravac i Žitkovac, a Opština Aleksinac donela je odluku da 7. oktobar proglasi Danom žalosti.

Tog dana ispraćeni sa osmehom, deset dana kasnije sačekani su jaukom i tugom, u kovčezima. Tela su dovezena pogrebnim vozilima i to na adresu sa koje su kobne noći bezbrižno krenuli ka svom domu, ni ne sluteći kakav će se užas samo nekoliko trenutaka kasnije dogoditi.

Članovi najuže porodice okupili su se u kući, gde su satima čekali da tela budu dopremljena iz Instituta za sudsku medicinu. Stigla su malo pre 15 sati, dva braon kovčega i jedan beli, Lidijin.

Iz kuće Đokića plač i jauci odzvanjali su gotovo pustim seoskim ulicama. U dvorištu bake Stojanke, komšije i poznanici su došli da izjave saučešće, ali i da joj se nađu oko pripreme sahrane.

Tela brutalno likvidirane porodice preuzeta su nekoliko dana nakon što su u ataru sela Moravac pronađena ugljenisana, jer je tek u utorak okončana DNK analiza radi utvrđivanja identiteta Lidije Đokić, čije je telo izgorelo do neprepoznatljivosti.

 

Potraga za počiniocima ovog zločina, koji je potresao ovaj kraj ali i sve u Srbiji, još traje, ali se, kako saznajemo, polako steže obruč oko potencijalnog ubice. Kako smo već pisali, tela Đokića nisu pronađena slučajno, niti nasumično, već se do Gorana, Gordane i Lidije došlo analizom baznih stanica mobilne telefonije. Inspektori su uz pomoć operatera, danonoćnom istragom i analizom, došli do lokacije na kojoj su poslednji put registrovani aparati oca i ćerke. Na tom potezu su pripadnici policije pojačali "češljanje" terena i tako došli do ogromnog smetlišta i jame u kojoj su bila njihova tela, u ataru sela Moravac. Nekoliko sati ranije, 12 kilometara dalje, pronađen je izgoreli "pasat" ove porodice i u njemu čaura koja je poslata na analizu.

NA POLA KOPLjA

ODLUČILI smo da na dan sahrane proglasimo Dan žalosti u Aleksincu, jer je ovakva tragedija nezapamćena, ne samo za naše mesto, nego i za mnogo veće gradove. Zastave će biti spuštene na pola koplja, i neće biti muzike na javnim mestima u ugostiteljskim objektima - kaže Dalibor Radičević, predsednik Opštine Aleksinac.

ZAPRATITE NPORTAL NA FEJSBUKU

BONUS VIDEO - TUGA NA NOVOM GROBLjU: Suze belog cveća prekrile kovčeg Ivana Tasovca

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

LEGENDA KOŠARKE ŠOKIRALA EVROPU: Evo snimka na kome krade parfeme u Beogradu (VIDEO)