IZA BRAVE JOŠ 30 DANA: Vrbovao Novosađanke za pružanje seksualnih usluga

LJ. P.

17. 09. 2021. u 19:22

NOVOSAĐANIN D. P. (79), osumnjičen za trgovinu ljudima, i dalje ostaje u pritvoru koji mu je produžen za još 30 dana.

ИЗА БРАВЕ ЈОШ 30 ДАНА: Врбовао Новосађанке за пружање сексуалних услуга

Foto: Arhiva Novosti/N. Fifić

On će iza rešetaka, kako nam je rečeno u Višem sudu u Novom Sadu, ostati do 17. oktobra.

Krajem marta ovaj sedamdesetdevetogodišnjak je uhapšen pod sumnjom da je trgovao ljudima, a tereti se da je od 2017. godine vrbovao žene za pružanje seksualnih usluga u svom salonu za masažu, koristeći njihovu tešku materijalnu situaciju. On se sumnjiči da je zloupotrebom teških prilika, vrbovao i eksploatisao radi prostitucije 14 ženskih osoba, radi pružanja seksualnih usluga klijentima u njegovim improvizovanim salonima, na četiri lokacije u Novom Sadu.

Više javno tužilaštvo u Novom Sadu još vodi istragu o ovom slučaju, a radi zaštite žrtava seksualne eksploatacije, oštećenim ženama je dodeljen status posebno osetljivog svedoka, i one se saslušavaju u skrin-sobi.

U novosadskom Višem javnom tužilaštvu su naveli da će u istrazi, u skladu sa zakonom biti prikupljeni svi dokazi i da će se preduzeti sve potrebne dokazne radnje radi donošenja javnotužilačke odluke, o čemu će javnost biti blagovremeno obaveštena.

Žene koje je osumnjičeni angažovao, kako se sumnja, pružale su usluge masaže na više lokacija, a jedan od stanova u kojem se to dešavalo je u Ulici Pavla Papa u Novom Sadu.

Prema nezvaničnim saznanjima, "usluge" devojaka nuđene su preko oglasa u novinama, ali i na internetu, a u razgovoru telefonom bi se dogovarali u vezi sa masažom, a onda bi zainteresovani dolazili na datu adresu.

Komšijama jednog od stanova u centru grada, kako su ispričali posle policijske akcije 24. marta, ništa nije bilo sumnjivo, i nisu znali da se tu nalazi salon za masažu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)