OČUH BRUTALNO MALTRETIRAO DETE (8) DOK JE MAJKA GLEDALA: Dečak sam prijavio nasilje, osumnjičenima određen pritvor

Novosti online

17. 06. 2021. u 14:58

DANA 15.6.2021. godine, po nalogu dežurnog zamenika javnog tužioca Prvog osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu, policijski službenici odredili su zadržavanje u trajanju do 48 časova osumnjičenom M.M zbog postojanja osnovane sumnje da je izvršio krivično delo Nasilje u porodici, i prema osumnjičenoj M.K. zbog krivičnog dela Nepružanje pomoći i krivičnog dela Zapuštanje i zlostavljanje maloletnog lica sve prema maololetnom oštećenom M.L. (8).

ОЧУХ БРУТАЛНО МАЛТРЕТИРАО ДЕТЕ (8) ДОК ЈЕ МАЈКА ГЛЕДАЛА: Дечак сам пријавио насиље, осумњиченима одређен притвор

Foto: Depositphotos

Osumnjičeni M.M. je krivično delo Nasilje u porodici izvršio prema maloletnom  M.L. u iznamljenom stanu na Vračaru, u kom je zasnovao vanbračnu zajednicu sa majkom dečaka.

On je osumnjičen da je u periodu od maja 2020. godine u više navrata fizički napadao dečaka (8) nanosivši  mu telesne povrede, sve u prisustvu majke dečaka koja nije preduzela nikakve mere kako bi zaštitila svog sina.

Dana 15.6.2021. godine oko 16,00 časova u ul. Hadži Ruvimova, osumnjičeni M.M. ponovo fizički napao maloletnog oštećenog tako što je oštećenog rukama oborio na pod, a zatim uhvatio za kragnu majice i podigao sa zemlje, nanevši mu telesne povrede u predelu vrata i desne nadlaktice.

Ovo se takođe dogodilo u prisustvu majke deteta M.K. koja ni tada nije preduzela nikakve mere da ga zaštiti, već se sa osumnjičenim M.M. udaljila sa lica mesta, ostavivši maloletnog oštećenog da plače.

Nakon ovog događaja, dečak je sam obavestio policiju o nasilju u porodici kom je izložen.

Pored krivičnog dela Nepružanje pomoći osumnjičenoj M.K. je stavljeno na teret i krivično delo Zapuštanje i zlostavljanje maloletnog lica, jer je u maju 2020. godine nakon stupanja u emotivnu vezu sa osumnjičenim M.M. napustila stan u kom je živela sa svojim maloletnim sinom, oštećenim M.L. i svojom majkom, od kada je prestala da se stara o svom detetu, a njegovo vaspitanje i brigu o oštećenom prepustila svojoj majci, koja usled starosti nije u stanju da isprati razvojne potrebe deteta.

Dana 17.6.2021. godine osumnjičeni M.M. i M.K su saslušani u prostorijama Prvog osnonvogjavnog tužioca u Beogradu, kada su u prisustvu branioca po službenoj dužnosti u potpunosti negirali izvršenje krivičnih dela koja im se stavljaju na teret.

Postupajući zamenik javnog tužioca je nakon saslušanja predložio sudu da prema osumnjičenim M.M. i M.K. odredi pritvor zbog postojanja okolnosti koje ukazuju da će ometati postupak uticanjem na svedoke, kao i zbog postojanja osobitih okolnosti da će u kratkom vremenskom periodu ponoviti krivično delo.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

RUSI U ŠOKU: Evakuisali 1.500 takmičara iz Krokusa, nijedan nije stradao od terorista, a sad se bune: Što nas niste spasili ranije? (VIDEO)