NIKADA OTKRIVEN DETALJ O KARTELU: Poznati pevač ispratio desnu ruku Darka Šarića u beg dug 11 godina

Novosti online

12. 05. 2021. u 23:40

TE hladne januarske večeri, sada osuđeni narko-bos Darko Šarić, sedeo je u svojoj porodičnoj kući u Pljevljima sa svojom desnom rukom Goranom Sokovićem.

НИКАДА ОТКРИВЕН ДЕТАЉ О КАРТЕЛУ: Познати певач испратио десну руку Дарка Шарића у бег дуг 11 година

Foto: "Novosti"

 Pričali su do ranih jutarnjih sati. Tokom noći, primili su u poslovnu posetu jednog balkanskog pevača, narodnjaka. Već ujutru, Šarić i Soković su nestali jer su specijalci policije upali u tu kuću. Bila je to 2010. godina.

Kako će se kasnije ispostaviti da je to bila zadnja noć koju su bez crvene poternice Interpola zajedno proveli Šarić i Soković (49). Tada je uveliko trajala akcija srpske policije nazvana „Balkanski ratnik“.


Nešto kasnije Soković je uhapšen 7. februara iste godine u Pljevljima, u očevoj kući. Lisice su mu stavljene na ruke i to posle zaplene 1,8 tona kokaina na jahti „Maui“ u Urugvaju. Srpska policija je do njegovog imena došla tokom prisluškivanih telefonskih razgovora koje je vodio sa Draganom Tošićem, glavnim Šarićevim čovekom u takozvanoj „slovenačkoj grupi“.

Ali, pušten je posle četiri dana jer tada nije postojao sporazum o izručenju između Srbije i Crne Gore. Naravno, Crnogorci nisu mogli da ga zadrže upritvoru jer protiv njega nisu imali ništa. Tako je išetao na slobodu i neuhvatljiv je već 11 godina.


Goran Soković je bio Šarićev drug iz detinjstva. Uvek je bio u njegovoj senci, uvek „čovek broj 2“ i čvrsta desna ruka. Oni koji su znali kako je funkcionisao ovaj balkanski kartel znaju da Šarić ništa nije radio bez Sokovića. Ništa. Nijedan eurocent od trgovine kokainom nije prošao a da ga ovaj Pljevljak nije ispratio. On je organizovao narkotovare, plasirao novac u legalne tokove, otvarao firme i of-šor kompanije, kafiće, hotele, stanove, a u nekima je bio i zvanični suvlasnik. On je stvorio mrežu poslovnih ljudi, advokata koji su radili za njih.


Akcija protiv klana je uveliko trajala. Samom Sokoviću je Specijlani sud oduzeo dva stana u Beogradu za koji se sumnjalo da je kupljen od trgovine narkoticima. Ostao je bez 100 kvadrata na Bežanijskoj kosi i 75 na Voždovcu.


U međuvremenu, i Šarić se predao vlastima Srbije. Na procesu u Specijalnom sudu, Soković je osuđen ja 15 godina za organizovanje šverca kokaina iz Južne Amerike u zapadnu Evropu. Ali, i dalje ni glasa o njemu.


Pravosuđe se nadalo da će se i Soković pojaviti u sudnici. Sa njegovim privođenjem znali bi se svi tokovi novca kartela. Ali, klan iz Pljevaja je navijao za Sokovića. Tada se govorilo, dok je „Soković na slobodi za Darka nema brige, a i pare su na sigurnom“.
Do danas Sokovićevo ime se samo dva puta spomenulo. Prvi put 2015. jer je navodno lociran u Italiji i pregovarao je sa srpskim vlastima o predaji. Drugi put 2019. kada je u Americi zaplenjen kokain vredan milijardu i po dolara.

Američki istražitelji proveravali suda li je učestvovao u nabavci 18 tona kokaina, koji je pronađen u Filadelfiji. To su ispričali članovi pohapšene grupe. I, ništa više.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)