PONOVO BIH “SVIRAO” PENAL! Posle presude oglasio se fudbalski sudija Srđan Obradović

Lj. PRERADOVIĆ

02. 04. 2021. u 09:31 >> 09:31

ZBUNjEN sam i ne želim da komentarišem presudu suda. Iskren da budem, nisam očekivao takvu odluku, i mislim da sam sudio meč po svim pravilima fudbalske igre.

ПОНОВО БИХ “СВИРАО” ПЕНАЛ! После пресуде огласио се фудбалски судија Срђан Обрадовић

FOTO: N. Paraušić

Ovo je u razgovoru, za "Novosti", rekao fudbalski sudija Srđan Obradović iz Jagodine, dan nakon izricanja prvostepene, nepravosnažne presude kojom je osuđen na 15 meseci zatvora zbog zloupotrebe službenog položaja na utakmici između subotičkog Spartaka i Radničkog iz Niša, odigranoj 13. maja 2018. godine u Subotici.

- Kada bi se ponovila ta utakmica i na terenu bila identična situacija, ponovo bih sudio kazneni udarac, jer sam to tako video - kaže Obradović, ističući da je sa aspekta sporta i fudbala sve bilo po pravilima.

Arbitru na travnatom terenu teško pada i to što će po ovoj nepravosnažnoj presudi, deceniju biti udaljen iz fudbala, jer mu je zabranjeno da se toliko bavi sudijskim pozivom i svim poslovima u Fudbalskom savezu Srbije.

- U sportu sam 35 godina - kaže Obradović. - Od svoje osme godine sam u tom svetu, najpre sam bio aktivni igrač, a onda i kao fudbalski sudija. Da sam kriv, sam bih se povukao iz sporta.

Obradović je na petnaestomesečnu zatvorsku kaznu osuđen u sredu u Višem sudu u Novom Sadu jer je, kako je obrazloženo, na pomenutoj utakmici, iskorišćavanjem svog službenog položaja, favorizovao domaći tim i tako ga stavio u povoljniji položaj u odnosu na gostujuću ekipu. Meč je završen rezultatom 2:0 za subotički klub, a sporan je bio dosuđeni drugi penal u drugom poluvremenu. Takođe je, kako je navedeno, kao glavni sudija, svojim odlukama iz igre isključio Milana Pavkova, fudbalera niškog Radničkog, iako prema pravilima igre nije bilo uslova za dodeljivanje dva žuta kartona.

ŽALBE

OBRADOVIĆEV branilac, advokat Goran Karadarević najavio je da će uložiti žalbu na ovu presudu, jer je, kako je rekao, duboko ubeđen u nevinost svog klijenta. Odluku o žalbi na odluku suda, Više javno tužilaštvo Posebnog odeljenja za suzbijanje korupcije će, kako navode, doneti u skladu sa zakonom, nakon dostavljanja pismenog otpravka navedene presude.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

POSLEDNJI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina