PLAKALA SAM I OSETILA GAĐENJE: Potresno svedočenje svedoka A.A.D. i jedne od žrtava instruktora jahanja

J.D.Lj.

11. 01. 2024. u 17:38

U VIŠEM sudu u Beogradu danas je svedočenjem A. A. D., koja ima status posebno osetljivog svedoka, nastavljeno suđenje Milošu Đukiću, instruktoru jahanja, optuženom za više silovanja i polna uznemiravanja polaznica škole jahanja, od kojih su neke u trenutku zlostavljanja bile maloletne.

ПЛАКАЛА САМ И ОСЕТИЛА ГАЂЕЊЕ: Потресно сведочење сведока  А.А.Д. и  једне од жртава инструктора јахања

Foto Fejsbuk

A. A. D. je ostala u pri svojim tvrdnjama datim u istrazi, a juče je do detalja opisala kako ju je instruktor jahanja tri puta polno uznemiravao. Ona je ispričala i da je Đukić počeo da joj upućuje neprimerene seksualne komentare i da nije znala kako na njih da reaguje: 

- U julu 2021. me je pozvao u sobu koju je koristio klub. Rekao mi je da je zadovoljan mojim treningom, ali je dodao i da mora da prizna da ga moje jahanje loži i da ne može da se kontoliše. Paralizovala sam se kada je rekao da ne želi da pričamo o jahanju nego o "onim stvarima" i izletela sasm iz sobe. 

Samo nekoliko meseci kasnije usledio je novi šok. 

- Bila sama sa Đukićem u klubu - ispričala je ova devojka. - Imala sam pauzu između časova i otišla sam u zajedničku prostoriju jer mi nije bilo dobro. Seo je sa druge strane prostorije i gledao u telefon. Onda sam osetila da mi stavlja ruku na donji deo stomaka i da me ljubi u predelu grudi, iznad majice. 

Tada se, kako je rekla, uplašila i zaplakala, ali i osetila gađenje prema instruktoru i prema sebi, jer je mislila da je "nešto do nje". A onda je u oktobru usledio sledeći "napad". 

- Otišla sam u kuhinju po vodu. On me je sreo u hodniku. Zagrlio me je i pokušao da me poljubi. Nisam mogla da se oslobodim, pa sam samo okrenula glavu i poljubio me je u ugao usana. Onda je otišao bez reči, a ja sam to prećutala. 

Nakon iskaza, A. A. D. je gotovo dva sata odgovarala na pitanja branioca optuženog, ističući da o nemilim događajima nikom ništa nije pričala, sve dok nije saznala za instruktorovu najmlađu žrtvu. 

- Sve koje smo prošle pakao smo ćutale, sve dok ta devojčica prva nije progovorila. Tada smo i mi, ostale devojke, rešile da ispričamo šta nam se događalo, pre svega da se tako nešto više ne bi ponovilo - rekla je svedok. 

Đukića, koji je i juče u sud doveden u invalidskim kolicima, sudija je pitao da li ima pitanja za svedoka. Odgovorio je negativno, uz opasku da zato ima komentara "koliko hoćete", ali onda bi suđenje trajalo nekoliko sati. 

 

UNIŠTIO DEČJI SAN

Kada smo se poverile i požalile suvlasnici kluba Marini Gunjači, Miloš Đukić je izbačen je iz škole - rekla je A. A. D. - Marina je posle toga zvala i druge devojke koje su zbog njega napustile klub. Tada smo međusobno podelile svoje priče i bilo nam je lakše jer smo jedna drugoj bile oslonac. Nažalost, od onoga što je bio moj dečji san, užitak i što me je činilo srećnom, Đukić je napravio nešto vulgarno. 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UEFA U ŠOKU: Rusija se odlučuje na radikalan potez?