DARKO DULOVIĆ OSLOBOĐEN OPTUŽBI ZA UČEŠĆE U UBISTVU SINIŠE MILIĆA BOSKETA: Dokazima ništa nije dokazano

S. J. M.

26. 12. 2022. u 13:26

VIŠI sud u Beogradu oslobodio je Darka Dulovića optužbi da je učestvovao u teškom ubistvu Siniše Milića Bosketa na Autokomandi 2018. godine. Istovremeno mu je ukinut ranije određen pritvor, a povlači se i poternica koja je za njim raspisana.

ДАРКО ДУЛОВИЋ ОСЛОБОЂЕН ОПТУЖБИ ЗА УЧЕШЋЕ У УБИСТВУ СИНИШЕ МИЛИЋА БОСКЕТА: Доказима ништа није доказано

Foto: Igor Marinković

Duloviću se, inače, sudilo u odsustvu. On je bio uhapšen u Crnoj Gori, gde je zbog trgovine drogom izdržavao dvoipogodišnju kaznu i nakon njenog okončanja pušten je na slobodu. U slučaju "ubistva Bosketa" teretio se da je dao svoj automobil da se koristi u toj likvidaciji, da se njime ode na novobeogradski buvljak i kupi telefon, kojim je kasnije aktiviran eksploziv postavljen ispod Milićevog džipa, zatim da se tog dana prati Milić i ubije na Autokomandi.

Sudsko veće u Beogradu je jednoglasno donelo oslobađajuću presudu, a predsedavajući sudija Nikola Mikić je kazao sa ovakvim dokazima, koji su izneti na sudu, ništa nije dokazano.
- Nijednim izvedenim dokazom nije utvrđeno postojanje dogovora i da je Dulović unapred obećao pomoć u likvidaciji Milića, niti da je dao "reno lagunu" za izvršenje tog krivičnog dela. Taj automobil je korišćen za kupovinu nekog telefona na buvljaku, ali nije dokazano da je kupljen baš taj kojim je pokrenuta eksplozija. Nije utvrđeno ni ko su dvojica muškaraca u tim kolima, niti koji je telefon jedan od njih kupio. Nema dokaza ni kome je Dulović dao auto, niti tog vozila ima snimljenog na Autokomandi. Nije utvrđeni čak ni kako Dulović uopšte izgleda. Jedino što je utvrđeno je da je tog dana njegov automobil bio na Novom Beogradu - obrazložio je sudija Mikić.
On je naveo da nije dokazano ništa iz navoda optužnice, pa ni to da je 40 dana posle likvidacije Dulović hteo da se otarasi tog auta i proda ga u Šapcu u delove. Utvrđeno je da je vozilo bilo pod sporom i da je raniji vlasnik povukao punomoćje.

Dulovićev branilac Nikola Ristović rekao nam je da je ovakva presuda očekivana:

- Od početka smo tvrdili da ne postoje dokazi koji dokazuju činjenice iz optužnice, koja nije trebala ni da bude potvrđena. Sve ono što smo isticali u završnim rečima, sud je u današnjoj objavi potvrdio.

Ubijeni Siniša Milić bio je bivši pripadnik Specijalne antiterorističke jedinice i navodno blizak saradnik Filipa Koraća.

ŽALBA TUŽILAŠTVA

VIŠE javno tužilaštvo najavilo je danas da će se žaliti na oslobađajuću presudu Duloviću Apelacionom sudu. Žalbu će podneti u zakonskom roku, nakon što prime i razmotre pisani otpravak presude. Inače, sudija Nikola Mikić najavio je da će zbog praznika pisana presuda učesnicima sudskog postupka stići u drugoj polovini januara.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLJEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLjEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

BRIŽLjIVO upakovane dve nagorele voštanice i jedna raskošna osmanska sablja pronađene u skromnoj sobi Stepe Stepanovića posle njegove smrti 27. aprila 1929. otkrile su da veliki vojskovođa nije smatrao pobede na Ceru i Solunskom frontu najvažnijim bitkama koje je vodio, već osveta srednjovekovnih srpskih vitezova izginulih u Maričkoj bici.

28. 04. 2024. u 06:30

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

NEMAČKA koja je glavni sponzor sarajevske „Rezolucije o Srebrenici“ pokušava da progura taj cinični istorijski falsifikat kroz Generalnu skupštinu UN u vreme jedne tragične godišnjice, oslobođenja koncentracionog logora Dahau, nespornog svedočanstva o najvećem genocidnom programu u istoriji čovečanstva čiji je autor – Nemačka.

28. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!