ODRŽANO PRIPREMNO ROČIŠTE ZA SUĐENJE DUŠKU ARSIĆU: Za navodni ratni zločin Arsić se izjasnio nedužnim

Novosti Onlajn

10. 11. 2022. u 17:31

U POSEBNOM odeljenju Osnovnog suda u Prištini održano je pripremno ročište za suđenje Dušku Arsiću, protiv koga je Specijalno tužilaštvo u Prištini podiglo optužnicu zbog sumnje da je navodno počinio ratne zločine protiv civilnog stanovništva tokom 1999. godine. Arsić se izjasni da nije kriv.

ОДРЖАНО ПРИПРЕМНО РОЧИШТЕ ЗА СУЂЕЊЕ ДУШКУ АРСИЋУ: За наводни ратни злочин Арсић се изјаснио недужним

Foto: Jutjub printskrin/Kosovo online

Arsićev advokat, Nebojša Vlajić, izjavio je za Kosovo onlajn da odbrana sada ima rok 40 dana da podnese prigovor na optužnicu, nakon čega će biti zakazano ročište.

Prema optužnici, koju je 2. novembra podiglo Specijalno tužilaštvo, navodi se da postoji osnovana sumnja da je „okrivljeni Arsić u dosluhu sa drugim pripadnicima srpske policije i paravojnih grupa, od januara do juna 1999. godine, najpre učestvovao u prinudnom proterivanju i raseljavanju građana Prištine i okoline, zatim pljačkanju i paljenju kuća Albanaca“.

Arsić je navodno učestvovao u maltretiranju albanskih civila, a neki od njih su ranjeni i ubijeni.

- Učestvovali su i u pogubljenju žrtve, sada pokojnog B. Š, radnjama koje su sankcionisane po lokalnim zakonima, običajima i međunarodne ženevske konvencije i dodatnih protokola - navodi se u optužnici.

Arsić je uhapšen 8. decembra prošle godine na Jarinju, a nakon što je došao da reši probleme oko uzurpirane imovine u selu Matičane kod Prištine u prisustvu dvoje maloletne dece.

 

(Sputnjik)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!