TERETE IH ZA SKRIVANJE ZLOČINCA: Lubura i Roguljić saslušani u Tužilaštvu BiH

S. M.

13. 08. 2022. u 11:45

TUŽILAŠTVO Bosne i Hercegovine podnelo je predlog za određivanje pritvora Nedeljku Luburi, šefu jedinice unutrašnje kontrole u MUP Republike Srpske, i Bojanu Roguljiću, sinu banjalučkog biznismena Slavka Roguljića, koji su uhapšeni u četvrtak u Banjaluci.

ТЕРЕТЕ ИХ ЗА СКРИВАЊЕ ЗЛОЧИНЦА: Лубура и Рогуљић саслушани у Тужилаштву БиХ

Foto: Arhiva VN

Iz Tužilaštva ističu da su oni osumnjičeni za krivično delo organizovani kriminal u vezi sa krijumčarenjem ljudi, odnosno za pomoć počiniocu posle učinjenog krivičnog dela, kao i za zloupotrebu službenog položaja.

- U okviru istrage, prikupljene su informacije i dokazi da su se osumnjičeni organizovali radi krijumčarenja bezbednosno interesantne osobe, za kojom je raspisana međunarodna poternica zbog teških krivičnih dela u regionu, uključujući i ubistvo.

Navedena osoba je prokrijumčarena sa područja Evropske unije na područje BiH, nakon čega su osumnjičeni nastavili da joj pružaju pomoć u skrivanju - naveli su iz Tužilaštva.

Lubura i Roguljić su uhapšeni u Banjaluci, zbog sumnje da su učestvovali u prebacivanju preko granice i čuvanju Ivana M., crnogorskog državljanina bliskog "škaljarskom klanu", a za kojim je raspisana Interpolova crvena poternica zbog ubistva. S. M.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!