SUDIJA RAZDVOJILA I POSTUPAK PROTIV BELIVUKA: Pripremno ročište u Specijalnom sudu

Z. U.

13. 06. 2022. u 18:55

PRED Specijalnim sudom u Beogradu čitanjem optužnice otpočelo je, iz četvrtog puta, pripremno ročište u postupku protiv pripadnika kriminalne grupe Veljka Belivuka i Marka Miljkovića Mareta.

СУДИЈА РАЗДВОЈИЛА И ПОСТУПАК ПРОТИВ БЕЛИВУКА: Припремно рочиште у Специјалном суду

FOTO: Ata images

Ranije danas sudija je razdvojila postupak protiv Miljkovića, jer njegov novoizabrani advokat, kako tvrde, nije stigao da se upozna sa predmetom, a nešto kasnije postupak je razdvojila i protiv Belivuka, koji je posle Miljkovićevog izlaganja rekao da se ne oseća dobro i da ne  može da prati suđenje.

Podetimo, pripadnici organizovane kriminalne grupe Veljka Belivuka i Marka Miljkovića, se potvrđenom optužnicom terete za pet ubistava, trgovinu drogom, nezakonito držanje i nošenje oružja, otmice i silovanje. Pripremno ročište odlagano je u već tri navrata, prvi put zbog zahteva za izuzeća postupajućih sudija i tužilaca, drugi put krajem aprila zbog izostanka advokata Dejana Lazarevića, koji je bio angažovan kao branilac Belivuka, Miljkovića i drugih optuženih. Lazarević je uhapšen 14. aprila kao član kriminalne grupe Darka Šarića i on se od tada nalazi u pritvoru.

Osim pritvorenih, na optužnici se nalazi još pet osoba, od kojih su dve u kućnom pritvoru, a četvorica su odlučila da tužilaštvu otkriju detalje izvršenja krivičnih dela, od kojih su dvojica dobila status - svedoka okrivljenih. Bojan Hrvatin i Nikola Spasojević zaključili su sporazum sa Tužilaštvom za organizovani kriminal da za kaznu od 15 i 14 godina zatvora svedoče protiv ove grupe o teškim ubistvima i drugim krivičnim delima koja je počinila.

Potvrđenom optužnicom ova grupa tereti se za pet brutalnih ubistava, trgovinu drogom, nedozvoljeno držanje i nošenje oružja, silovanje i otmicu. U pitanju su ubistva Gorana Veličkovića Goksija, Lazara Vukičevića, Zdravka Radojevića, Aleksandra Gligorijevića Pukija i Milana Ljepoje. Belivuk je optužen za pet, a Marko Miljković za četiri teška ubistva.

Za ova ubistva optuženo je još 11 pripadnika grupe.


 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna