KONTIĆ TVRDI DA JE BIO PRVI NAPADNUT: Počelo suđenje Nikšićaninu optuženom za pokušaj ubistva u Novom Sadu

Lj. P.

25. 05. 2022. u 16:03

U VIŠEM sudu u Novom Sadu danas je počelo suđenje Ivanu Kontiću (30) iz Nikšića, optuženom da je 24. avgusta 2020. godine u Jevrejskoj ulici u Novom Sadu prebijanjem pokušao da ubije Miljana Mandića (28) iz Beograda.

КОНТИЋ ТВРДИ ДА ЈЕ БИО ПРВИ НАПАДНУТ: Почело суђење Никшићанину оптуженом за покушај убиства у Новом Саду

Arhiva novosti

Iznoseći svoju odbranu, Kontić je rekao da se već 20 meseci nalazi u zatvoru zbog tuče čiji inicijator nije bio on, tvrdeći da je te večeri bio napadnut i da je njegov život bio ugrožen. I veče pre toga, kako je rekao, Mandić ga je napao na istom mestu.

Po onome što je ispričao, Kontić je te večeri sa drugarima trebalo da ode na trening, i našli su se ispred lokala.

- Bio sam napadnut i moj je život bio ugrožen – tvrdio je Kontić u svojoj odbrani.

- Sve to je i Miljan potvrdio u tužilaštvu. Priznao je da me je napao veče pre na istom mestu. Kada sam se naredne večeri pojavio opet me je napao zašto sam ja tu, vređao me. Otišao sam prema svojim kolima, a on je krenuo za mnom, gunđao je i govorio da će nas sve izbušiti. Bio je u pretećem stavu sa rukama na bokovima, a na ramenu je imao torbicu. Ranije je govorio da ima pištolj.

Opisujući šta se dalje dešavalo te večeri, Kontić je kazao da je Mandić izgledao izbezumljeno, i da misli da je zbog nečeg bio ljubomoran na njega.

- Kada sam ga uhvatio za torbicu osetio sam da je teška i viknuo sam „pištolj“ - ispričao je Kontić u svom svedočenju.

- Uspeo sam da je otrgnem i bacim. Miljan je, o onome što se vidi iz nalaza veštaka, zadobio lakše povrede, i proizilazi da mu život nije bio ugrožen. Kajem se zbog svega što se desilo, ja sam samo hteo da zaštitim svoj život. Miljan i ja smo bili prijatelji. I sa njegovim bratom sam se družio. Žao mi je i mene što sam zbog te tuče, čiji inicijator nisam bio ja, već 20 meseci u pritvoru.

U svoju odbranu Kontić je dalje rekao da su se njih dvojica na zemlji rvali, ali nije mogao da kaže koliko je puta udario Mandića u glavu, ali da zna da udarci nisu bili jaki, i da Mandić nije želeo da se zove hitna pomoć, a kod lekara je otišao tek sutradan.

- Ne znam koliko sam ga puta udario u predelu glave, ali znam da udarci nisu bili jaki, jer je zadobio sve lake povrede – izjavio je Kontić.

- Kada sam otišao odatle, Miljan me posle 10-15 minuta pozvao preko telefona i otišao do mog stana, gde se fotografisao i slike postavljao na društvene mreže, a ja sam otišao kod svoje devojke i njenih roditelja. Nisam se krio, kako je predstavljeno i više puta sam prelazio granicu.

Ognjen Leđanac, koji odgovara za učestvovanje u tuči i Luka Vukajlović, optužen za pružanje pomoći učiniocu posle počinjenog krivičnog dela, danas su prvi put izneli svoju odbranu, potvrđujući da je njima nepoznati mladić prvi napao Kontića.

Suđenje se nastavlja 21. juna, kada će biti saslušan oštećeni Miljan Mandić.

OSTAJE U PRITVORU

KONTIĆEVI branioci, advokati Dejan Bugarski i Zora Dobričanin Nikodinović, predložili su da se njihovom klijentu ukine pritvor, čemu se usprotivio zamenik tužioca. Odlukom sudskog veća kojim predsedava sudija Nataša Vojnović, Nikšićanin i dalje ostaje u pritvoru.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri