OČEKUJU POTVRDU PRESUDE ZA UBISTVO ĆURUVIJE: UNS I NUNS zajednički polažu vence na mesto ubistva

V.C.S.

08. 04. 2022. u 15:45

Udruženje novinara Srbije (UNS) i Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS) će u ponedeljak, 11. aprila, u podne, u Svetogorskoj ulici ispred broja 35 položiti vence i zapaliti sveće na mestu ubistva Slavka Ćuruvije, urednika i izdavača "Dnevnog telegrafa" i "Evropljanina" .

ОЧЕКУЈУ ПОТВРДУ ПРЕСУДЕ ЗА УБИСТВО ЋУРУВИЈЕ: УНС И НУНС заједнички полажу венце на место убиства

FOTO: Arhiva novosti

Maratonski sudski proces, koji traje osam godina, je pri kraju, a Alepacioni sud treba konačno da odluči po žalbama tužilaštva i odbrane. UNS i NUNS, kako su zajednički saopštili, očekuju da Apelacija potvrdi prvostepenu presudu i ističu da je njeno izricanje čin koji treba da znači kraj nekažnjivosti zločina nad novinarima u Srbiji. Dva udruženja takođe traže da se pravdi privede Miroslav Kurak, koji je i dalje nedostupan srpskom pravosuđu.

U decembru prošle godine za ubistvo Slavka Ćuruvije pred prvostepenim sudom su osuđeni Radomir Marković na 30 godina zatvora, Milan Radonjić na 30 godina zatvora, Ratko Romić na 20 i Miroslav Kurak, koji je u bekstvu, na 20 godina. Predmet je od prošlog meseca u Apelacionom sudu, koji čeka izjašnjavanje Tužilaštva za organizovani kriminal da bi zakazao javnu sednicu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ETO, JAVLJA MI SE! Kako je Novak Đoković šokirao novinarku CNN-a