"UDRI GA, UBIJ GA..." Nastavljeno suđenje osmorici mladića iz Šida zbog krvave tuče u Novom Sadu

Lj. P.

07. 04. 2022. u 09:24

SASLUŠANjEM svedoka oštećenih, u Višem sudu u Novom Sadu nastavljeno je suđenje osmorici mladića iz Šida koji se terete za tuču, 20. februara 2021. godine, ispred jednog ugostiteljskog objekta u centru Novog Sada, u kojoj su Dragoljub Mihajlović iz Vajske i Nikola Šuman iz Čuruga zadobili teške, a Mateo Pete lakše povrede.

УДРИ ГА, УБИЈ ГА... Настављено суђење осморици младића из Шида због крваве туче у Новом Саду

Lj.P.

Govoreći o onome što se dešavalo unutar lokala, Pete, inače policajac koji tog dana nije bio na dužnosti, potvrdio je da je u lokalu bilo koškanja i guranja, ali da se nije predstavio kao policajac i nije primenio službena ovlašćenja, jer po njegovoj proceni, situacija u lokalu to nije zahtevala.

On je pred krivičnim većem sudije Ivane Josifović ispričao da mu je u jednom trenutku, na ulici ispred lokala, prilazio momak sa nožem ili bodežom u ruci, pokušavajući da ga ubode, ali je on uspeo da se odbrani. Kako je dalje rekao, ovaj je zatim otišao prema Mihajloviću koji je ležao na zemlji, ali nije video da li ga je bilo ko sprečavao da ubode Mihajlovića.

- Dok sam ležao na zemlji, uzviknuo sam da sam policajac – rekao je Pete, dodajući da je to kazao jer je osetio da su on i njegovi drugovi ugroženi, jer su bili napadnuti i udarani. - Sada vidim da mi procena nije bila dobra. Ni posle toga, njihovo ponašanje se nije promenilo.

Nikola Šuman, koji je u toj tučio bio teško povređen, dopunjujući svoju ranije datu izjavu, priznao je da je udario jednog momka iz društva sa kojima je došlo do sukoba, ali da ne zna koga, i da je to uradio kako bi skrenuo pažnju na sebe i odvratio ih od daljeg napada na njegove drugove.

Prema njegovim rečima, on je pokušavao rečima da ih odvrati od sukoba, a od obezbeđenja je tražio da pozove policiju.

- Mislim da su mene najduže tukli, padao sam i ustajao, a kada sam pokušao da pobegnem, vijali su me do kraja ulice – ispričao je Šuman šta se dešavalo ispred lokala. - Čuo sam da je neko vikao „udri ga… ubija ga...“- Radnik obezbeđenja je izašao napolje, i video šta se dešava, ali ništa nije preduzeo iako je krenula tuča.

- antrfile -

OSTAJU U PRITVORU

MADA SU branioci Bojana Darabašića, Lazara Markovića i Nemanje Božića, koje optužnica tereti za pokušaj teškog ubistva, predložili da ova trojica Šiđana posle više od godinu dana budu pušteni iz pritvora, i da im se zameni merom zabrane napuštanja stana uz elektronski nadzor, taj predlog je odbijen.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO VUČIĆ NE POBEDI, SRBIJU ČEKAJU TEŠKI DANI PO SVIM PITANJIMA... Darko Miličić poslao važnu poruku o aktuelnoj političkoj situaciji (VIDEO)