SUD ODBIO JEMSTVA OD 85.000 EVRA: Optuženi za ubistvo Bojana Mirkovića u "Belvilu" ostaju u pritvoru

S. J. M.

22. 02. 2022. u 14:06

SUDSKO veće Višeg suda odbilo je danas na suđenju jemstvo od 50.000 evra za Ivana Nikčevića, optuženog za učešće u ubistvu Bojana Mirkovića pre godinu i po dana u "Belvilu". Njegov branilac Marko Popović predložio je ovo jemstvo u zamenu da se Nikčević pusti iz pritvora i da mu se odredi kućni pritvor ili neka druga mera, jer ima četvoro maloletne dece.

СУД ОДБИО ЈЕМСТВА ОД 85.000 ЕВРА: Оптужени за убиство Бојана Мирковића у Белвилу остају у притвору

Foto: Printskrin

Sudsko veće odbilo je i jemstvo od 35.000 evra za Filipa Ivanovića sa Cetinja, optuženog da je nameravao da Lazara Tejića, koji je pucao u Mirkovića, prebaci u BiH. Njegov branilac Stefan Jokić rekao je da porodica i prijatelji toliko mogu da skupe da se Ivanović pusti iz pritvora, pošto je mnogo primera u praksi da se i strancima određivao kućni pritvor. On je zatražio i da se Filipovom ocu vrati vozilo u kojem je Filip uhapšen.

I Ivanović se obratio sudu navodeći da je 15 meseci u pritvoru:
- To je predugo, jer nisam kriv za to krivično delo i sa njim nemam nikakve veze. U spisima nema nijednog dokaza za to. U optužnici piše da su Tejić i Dušan Kokoruš uhapšeni u autu, koji je vozio Ivanović, a na snimku se vidi da sam ja uhapšen u autu mog oca. Niti ja njih poznajem, niti oni mene. Oni su opisali gde su i kako uhapšeni, mene nisu ni pominjali, a godinu dana u sud ne dolazi izveštaj kako sam uhapšen.

U ovom postupku zbog sumnji da su u saizvršilaštvu učestvovali u teškom ubistvu Bojana Mirkovića sudi se Bojanu Kovačeviću, Lazaru Tejiću, Ivanu Nikčeviću i Dušanu Kokorušu.

Inače, danas je u sudu ispitan svedok Aleksandar Đorđević, koji na tezgi na Buvljaku u Beogradu prodaje mobilne telefone, a od kojeg je Nikčević kupio telefon za koji tužilaštvo sumnja da je korišćen za navođenje Tejića prilikom ubistva Bojana Mirkovića. Đorđević je rekao da se ne seća kupca, ali da zna da mu je spakovao telefon i da je on otišao, a onda je shvatio da mu nije platio 70 evra koliko košta mobilni, pa je trčao da ga nađe, ali nije uspeo. Nikčević je kazao da mu je platio telefon, ali svedok je ponovio da u evdenciji nije upisao da je plaćen, ali da se dešava da ljudi nenamerno to urade i jednostavno zaborave.
Od Đorđevića je kupljen i mobilni za koje Više tužilaštvo smatra da je korišćen i za aktiviranje eksplozivne naprave ispod džipa prilikom likvidacije Siniše Milića Bosketa na Autokomandi i on je nedavno svedočio i u tom postupku.
U sudnici je saslušan i svedok Bojan Milojković, koji je preko interneta prodao dva GPS uređaja za praćenje za po 100 evra.
- Javio sam porukom drugu Darku Jeremiću da će doći neki Stefan, pa da mu da GPS uređaje i uzme pare i poslao sam mu njegov broj telefona da može da ga pozove - kazao je svedok. - Godinu i po dana kasnije Jeremić mi je rekao da ima problem i da mu je zbog tih GPS uređaja dolazila policija.
Prema sumnjama tužilaštva ti uređaji su završili na Mirkovićevom vozilu i preko njih je praćeno njegovo kretanje pre ubistva.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)