ODBIJENI ZAHTEVI ZA IZUZEĆA: Sednica apelacije o žalbama u slučaju "Šarić"

N. B.

23. 11. 2021. u 20:12

PREDSEDNIK Apelacionog suda odbio je zahtev Darka Šarića i njegovih advokata za izuzeće četvoro sudija iz veća koje odlučuje po žalbama na prvostepenu presudu kojom je osuđen na 15 godina zatvora zbog trgovine narkoticima.

ОДБИЈЕНИ ЗАХТЕВИ ЗА ИЗУЗЕЋА: Седница апелације о жалбама у случају Шарић

Zgrada Apelacionog suda / Foto N. Fifić

Ostali okrivljeni osuđeni su takođe na višegodišnje zatvorske kazne. Prethodnu drugostepenu odluku u maju je ukinuo Vrhovni kasacioni sud po vanrednom pravnom leku Šarićevih branilaca iz procesnih razloga.

Pošto je saopšteno da su odbijeni zahtevi za izuzeća, sudija izvestilac je krenuo sa analizom presude, a zatim i sa prezentovanjem odbrane okrivljenih.

Prva je pročitana Šarićeva odbrana, u kojoj je on, između ostalog istakao da su presretnuti razgovori, koji se pojavljuju kao dokazi, prikupljeni na nezakonit način, ali da je pristao da se na njih izjašnjava "jer nema šta da krije".

Istakao je i da je svedok saradnik Nebojša Joksović lagao za sve. Pljevljak je tvrdio da ovaj nije govorio istinu da nije od njega uzimao novac, jer, kako je tvrdio, dao mu je sedam miliona evra na ime raznih poslova. Takođe, Šarić je naveo i da niko od svedoka nije rekao da su pričali o narkoticima.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!