DONETA PRESUDA ZA PANČIĆEV VRH: Investitorka osuđena u najpoznatijem slučaju divlje gradnje u Srbiji

S. BABOVIĆ

07. 10. 2021. u 19:49

INVESTITORKA Snežana Mitković iz Smedereva nepravosnažno je osuđena pred Osnovnim sudom u Brusu na 9 meseci zatvora i novčanom kaznom od 700.000 dinara zbog krivičnog dela građenje bez građevinske dozvole objekta na Pančićevom vrhu,eksluzivno saznaju “Novosti”.

ДОНЕТА ПРЕСУДА ЗА ПАНЧИЋЕВ ВРХ: Инвеститорка осуђена у најпознатијем случају дивље градње у Србији

Foto: G. Šljivić

Prema saznanjima “Novosti”, Osnovno javno tužilaštvo u Brusu uložiće žalbu na ovu prvostepenu odluku budući da su pored novčane kazne iste visine, tražili kaznu od 18 meseci zatvora.

Krivičnu prijavu protiv investitorke iz Smedereva podnelo je svojevremeno Ministarstvo građevinarstva. U slučaju najpoznatije divlje gradnje u Srbiji,tužilaštvo u Brusu podnelo je optužni predlog juna 2019.godine.

Bespravni objekat u kome je u jednom trenutku radila i kafana, počeo je da se gradi dve godine ranije:iako je investitorka imala dozvolu za gradnju montažnog kafea od 150 kvadrata,umesto tog objekta, vrlo brzo je izgrađen betonski objekat od 1.000 kvadrata, koji u osnovi ima 399 kvadrata i nalazio se na dve katastarske parcele u dve opštine-Raška i Brus.

Republika građevinska inspekcija je donela rešenje o rušenju još pre tri godine,ali je uprkos više donetih naloga,investitorka nastavila da gradi.Objekat nije rušen godinama:Ministarstvo građevinarstva je insistiralo na asistenciji MUP, MUP je u to vreme obećavao da će objekat biti “porušen do zadnje cigle”.

Tek krajem prošle jeseni stigla je informacija o početku uklanjanja objekta,ali ubrzo i vest da je najpoznatija divlja gradnja u strogo zaštićenoj zoni Nacionalnog parka Kopaonik krenula da se oblaže drvetom kako bi zaličila montažni objekat.

ZAPRATITE NPORTAL NA FEJSBUKU

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLJEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLjEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

BRIŽLjIVO upakovane dve nagorele voštanice i jedna raskošna osmanska sablja pronađene u skromnoj sobi Stepe Stepanovića posle njegove smrti 27. aprila 1929. otkrile su da veliki vojskovođa nije smatrao pobede na Ceru i Solunskom frontu najvažnijim bitkama koje je vodio, već osveta srednjovekovnih srpskih vitezova izginulih u Maričkoj bici.

28. 04. 2024. u 06:30

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

NEMAČKA koja je glavni sponzor sarajevske „Rezolucije o Srebrenici“ pokušava da progura taj cinični istorijski falsifikat kroz Generalnu skupštinu UN u vreme jedne tragične godišnjice, oslobođenja koncentracionog logora Dahau, nespornog svedočanstva o najvećem genocidnom programu u istoriji čovečanstva čiji je autor – Nemačka.

28. 04. 2024. u 07:00

Komentari (1)

HITAN PRIJEM: Srđan Đoković primljen u Urgentni centar!