ČEKA SE ODLUKA SUDA: Odloženo ročište za saslušanje svedoka u slučaju Olivera Ivanovića

D.Z

14. 09. 2021. u 23:33

ZBOG novih mera koje je kosovska Vlada usvojila u cilju sprečavanja virusa korona današnje ročište u slučaju ubistva Olivera Ivanovića pred Specijalnim odeljenjem Osnovnog suda u Prištini je odloženo, dok se i za sledeće ročište najavljeno za 17 septembar, prema rečima advokata Jovane Filipović, očekuje odluka suda.

ЧЕКА СЕ ОДЛУКА СУДА: Одложено рочиште за саслушање сведока у случају Оливера Ивановића

Foto V. N.

Inače, ispitivanje svedoka tužilaštva otpočelo je 30. avgusta dok je nastavak bio predviđen za danas, kao i 17. septembar.

Do sada su ispitana dva svedoka, a prema raspoloživim saznanjima do sada je za svedočenje prijavljeno 28 osoba. Kako su juče preneli albanski mediji, na prvom sledećem ročištu očekuje se svedočenje značajnih političkih ličnosti.

Inače, za pomaganje u ubistvu Olivera Ivanovića tereti se šest osoba koje specijalno tužilaštvo u Prištini tereti za niz krivičnih dela koja se odnose na učešće ili organizovanje kriminalne grupe, teško ubistvo, zloupotrebu službenog položaja ili ovlašćeno i neovlašćeno posedovanje ili kontrolu oružja.

Oliver Ivanović, lider G.I.SDP ubijen je 16. januara 2018. godine u severnom delu Kosovske Mitrovice, ispred sedišta svoje partije.

BONUS VIDEO - Otac i prijatelji Miloša Mileusnića čekaju presudu

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)