MAJKA I SIN NASTRADALI U POŽARU U STAROJ PAZOVI: Komšija otkrio tragediju - žar od cigarete pokrenuo vatrenu stihiju

S.Kostić

08. 04. 2021. u 16:14

STARICA Ana R. (76) i njen sin Jaroslav (56) iz Stare Pazove, ugušili su se od dima u porodičnoj kući u Boračkoj ulici, gde su živeli sami.

МАЈКА И СИН НАСТРАДАЛИ У ПОЖАРУ У СТАРОЈ ПАЗОВИ: Комшија открио трагедију - жар од цигарете покренуо ватрену стихију

Depositphotos

Tragedija koja se dogodila tokom noći na četvrtak, otkrivena je tek ujutru posle 9 časova kada je komšija Miro Šehradski (66) došao da obiđe staricu. Prema prvim rezultatima istrage pretpostavlja se da je žar cigarete dovela do smrtnog ishoda majke i sina.

Komšije iz ulice gde su živeli Ana i Jaroslav, imaju samo reči hvale za staricu, za koju kažu da se zbog bolesti teško kretala.

- To jutro došao sam da je obiđem, da vidim da li joj nešto treba ili da je odvedem do VC- a, ni slutio nisam da ću zateći takav prizor - govori još potresen Miro.

Kako kaže na krevetu je ležao Jaroslav a na fotelji je bila Ana, oba tela su bila naugljenisana.

- U sredu popodne sam video Jaroslava da je bio pijan. Sigurno da je uveče gledao utakmicu, pušio cigaretu i možda ga je san savladao. Od tog žara prvo je krevet počeo da tinja, a onda ostalo u sobi u kojoj su boravili - govori za ''Novosti'' Miro koji je prvi obavestio policiju.

Iz policijske uprave Sremska Mitrovica, potvrđeno je da su u četvrtak pronađena dva beživotna tela i da na njima nema tragova koji ukazuju na krivično delo.

- Od tog dima koji se širio u sobi, njih dvoje su se najverovatnije prvo ugušili, a kasnije ih vatra zahvatila. U sobi su pronađeni opušci cigarete- kaže naš izvor iz istrage.

Komšije iz Boračke ulice, kažu da je Anin suprug pre nekoliko godina preminuo i da su ona i sin ostali sami da žive. Nisu se družili sa komšilukom, već su kako ih oni opisuju bili povučeni.

O ovom događaju policija je obavestila nadležno tužilaštvo a tela su poslata na obdukciju u Institut za sudsku medicinu u Novi Sad.

NIJE MOGLA DA IZAĐE

Miro kaže da je Ana mogla sigurno bi izašla napolje kada je počeo dim da se širi.

- To je soba 4 sa 4 metara u kojoj su boravili zato se brzo i napunila sa dimom. Nisu se grejali na šporet zato vatra i nije mogla da se pojavi sem od cigarete - kaže komšija kojem je jako žao što su se na ovaj način završila dva života.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!