BUDIMIR IZ KRUŠEVCA JE ČISTIO ULICU: Usmrtio ga je pijani i drogirani vozač pre tačno šest godina (FOTO)

S.BABOVIĆ

09. 10. 2023. u 14:09

BUDIMIR Stanojević (49) iz Kruševca poginuo je na ulici, gde je u noćnoj smeni radio kao komunalac. Užasna smrt zadesila ga je pre tačno šest godina. Negde između smećara i kontejnera.

БУДИМИР ИЗ КРУШЕВЦА ЈЕ ЧИСТИО УЛИЦУ: Усмртио га је пијани и дрогирани возач пре тачно шест година (ФОТО)

FOTO:S.Babović, Privatna arhiva

Na njega je naletelo putničko vozilo „smart“, za čijim je volanom bio S. Đ. (29), sa 2,17 promila alkohola u krvi i pod dejstvom kokaina i marihuane.

Rezultati obdukcije pokazali su da je nesrećnom čoveku naneta „bezuslovna smrtonosna povreda”.

- Ta povreda izražena je „višestrukim prelomima karličnih kostiju sa rascepima obe zajedničke bedrene arterije, potpunog otkinuća desne potkolenice, rascepa tkiva slezine, jetre i mokraćne bešike, nagnječenja tkiva oba plućna krila, što je dovelo do naglog prestanka disanja i srčanog rada, te prouzrokovalo njegovu smrt - navedeno je bilo u sudskim spisima u koje su „Novosti“ imale uvid.

Pokojni Stanojević, izbeglica sa Kosmeta, samo je radio svoj posao u Ulici Nikole Pašića, kada ga je udario automobil. Preživeo je martovski pogrom 2014. godine. Imao je troje dece i unuke. Najmlađe unuče nije dočekao da vidi.

- Nikada nije podigao glas na decu, meni je kroz šalu govorio ako mi nešto zamera – ispričala je „Novostima“ neutešna supruga Violeta. - Čekali su nas srećni dani. Osmog novembra trebalo je da proslavimo 28 godina braka. Iz rodnog Lipljana, gde smo živeli od ugostiteljstva, prebegli smo u centralnu Srbiju i krenuli od nule. Od jedne male kuće napravili smo mali raj. Deca su rasla, a mi vredno radili…

Koliko vredno, ukazuje podatak da je Budimir punih 13 godina radio noćnu smenu da bi preko dana stizao da poradi oko malina, bašte, svinja, pilića. 

Kolege koje su sa njim bili kobne noći u Ulici Nikole Pašića posvedočili su za „Novosti“ da se sve odigralo u trenutku i da nisu bili ni svesni da im je kolega nastradao. Vatrogasci su morali da seku deo automobila, ali pomoći Stanojeviću nije bilo. Otkinutu desnu nogu položili su preko tela i pokrili ga.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KNAUS: Francuska i Nemačka blokiraju glasanje o Prištini u Savetu Evrope, Vučić efektno apelovao na Makrona