POTRAGA SE NASTAVLJA UJUTRO: Još uvek ni traga ni glasa od dece koja su nestala u jezeru kod Prokuplja

Novosti online

24. 06. 2023. u 00:02

POTRAGA za D. S. (17) i N. D. (13) iz sela Rečica kod Prokuplja, koji su se utopili danas kasno popodne u jezercetu koje je napravljeno iskopom gline u selu Resinac, je obustavljena u 20.15 časova do jutra.

ПОТРАГА СЕ НАСТАВЉА УЈУТРО: Још увек ни трага ни гласа од деце која су нестала у језеру код Прокупља

Foto: D.Milovanović

Na žalost, pripadnici Sektora za vanredne situacije koji su čamcem došli da traže decu nisu uspeli da ih pronađu i čeka se da ujutro dođu profesionalni ronioci. Deca su se utopila u prostoru kopa Ciglane iz prokupačke Male Plane, u kojem se vadi glina od koje se pravi cigla.

Kako je taj kop blizu reke, deo je pod vodom, a nesrećni mališani su skočili u tu vodu da se kupaju. Sa njima je bio i devetogodišnji rođak, odnosno rođeni brat nestalog dečaka, koji nije ušao u vodu.

Kako je mališan rekao policiji, i njih dvoje su bukvalno istovremeno skočili u vodu, koja ih je progutala. Kako je kazao, na trenutak su izronili, a zatim nestali.

- Problem je što je ovde voda duboka više od tri metra i unutra je mulj, pa ih je verovatno on povukao - kaže komšija nastardalih, koji je došao na lice mesta. Utopili su se oko 17 časova i nema traga od njih, jer je prostor prilično velik.

- Rekli su da idu u školsko da se igraju. Jao strahote. Vidite, bosa sam došla kada sam čula - kaže očajna strina dok drži majku nestalog dečaka, koja kuka kraj papuča koje su ostale od njenog sina na obali.

Strina dodaje da je on bio odličan đak, čak je prošle godine išao na nagradno letovanje, kao najbolji.

- Svi smo u šoku, ne znamo šta da radimo, kako da se ponašamo. Ovde su mnoga deca dolazila da se kupaju, pecaju ribe, jer iz obližnje reke ih donose patke i ima dosta riba. Ipak, prostor je na kojem se kopa glina, i onda je sve dole mulj, on ih je povukao- komentarišu okupljene komšije.

Prostor koji je kop nije ograđen i samo na početku ima tabla da je zabranjen prilaz. U tom delu ima i čuvara, koji je bio u tom momentu na radnom mestu, ali ih nije video kada su došli, najverovatnije sa druge strane. Kada je saznao šta se dogodilo, pozlilo mu je, pa je odvezen kolima Hitne pomoći.

Na lice mesta je došao i inspektor rada, koji će utvrditi postoji li odgovornost preduzeća zbog neobezbeđenosti kopa koji zahvata ogromnu površinu. Ujutro se nastavlja potraga za decom.

(Informer)

BONUS VIDEO: DRAMATIČAN SNIMAK SPASAVANjA ŽENE NA DIVČIBARAMA: Izvlačili je 7 sati nakon što je pala u kanjon

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DA LI JE JUTARNJA RAKIJICA OTROV ILI LEK? Stručnjak za toksikologiju razbila mitove (VIDEO)