"OSETILI SMO DA AUTOBUS USPORAVA, A ONDA ČULI KAKO UDARA U OGRADU..." Ispovest niških đaka nakon izletanja s puta

Novosti online

16. 04. 2023. u 21:06

UČENICI niške gimnazije „Svetozar Marković“ koji su se nalazili u autobusu koji je danas probio zaštitnu ogradu na auto-putu Niš-Beograd kod Kragujevca, vratili su se svojim kućama oko 19.00 sati.

ОСЕТИЛИ СМО ДА АУТОБУС УСПОРАВА, А ОНДА ЧУЛИ КАКО УДАРА У ОГРАДУ... Исповест нишких ђака након излетања с пута

Foto: Printskrin Instagram/192_rs

Gimnazijalci i njihovi profesori pukom srećom prošli su nepovređeni prilikom povratka iz Španije, jer je vozaču M.P. (67) pozlilo za volanom i autobusom je udario u bankinu sa leve strane auto-puta, a vozilo je zaustavio na razdelnom polju.

- Osetili smo da autobus usporava, a onda smo čuli kako udara u metalnu ogradu i grebe je. Čuli smo i kako je staklo puklo. Nismo odmah svhatili o čemu se radi jer je autobus dvospratni i mi smo bili na spratu. Profesorka se popela do nas i uplakana rekla da je vozač imao srčani ili epi napad, ali da je ipak smogao snage da zaustavi autobus, a da ne slete sa puta. Uspaničili smo se šta će biti sa njim, ali je hitna pomoć vrlo brzo stigla i odvezla ga - kazao je gimnazijalac koji se nalazio u autobusu.

Prema njegovim rečima, vozač kome je pozlilo trebalo je da ih preveze od Beograda do Niša i onda vrati autobus u Beograd.

- Nas su sve vreme studijskog putovanja do Barselone vozila druga dva vozača. Oni su se smenjivali tokom čitavog puta i nije bilo nikakvih problema. Jedan od njih nam se javio kada je čuo šta se dogodilo. Bilo mu je baš žao što je ostao u Beogradu, rekao je da je trebalo da nas doveze do Niša kada nas je već vozio osam dana - dodao je sagovornik.

Učenici i profesori gimnazije „Svetozar Marković“ vraćali su se dva autobusa sa studijskog putovanju u Španiji koje je organizovano u saradnji sa Unesko klubom Beograd.

Jedan autobus je ranije u toku popodneva stigao u Niš, a nakon nezgode po učenike je poslat drugi autobu, tako da su bezbedno stigli svojim kućama.

Saobraćaj na deonici auto-puta na kojoj se nezgoda dogodila nije bio obustavljan, ali se jedno vreme odvijao usporeno.

(Telegraf.rs)

BONUS VIDEO: KRVAVI ZLOČIN U NIŠU : Porodična kuća u kojoj je brat sekirom ubio brata

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)

DRAMA NA RASKRSNICI: Snimak koji je mnogima vratio veru u ljude (VIDEO)