NINA SAMO HTELA DA SE VRATI ŽIVA I ZDRAVA: Putnici autobusa smrti otkrivaju poslednje reči nastradale Novosađanke, turističkog vodiča

Lj. PRERADOVIĆ/I. MITIĆ

22. 08. 2022. u 20:40

LESKOVAČKA policija uhapsila je juče M. Ž. (57), iz okoline Sombora, vozača autobusa "Severtransa", koji je u nedelju sleteo sa auto-puta kod Pečenjevaca i prevrnuo se na bok.

НИНА САМО ХТЕЛА ДА СЕ ВРАТИ ЖИВА И ЗДРАВА: Путници аутобуса смрти откривају последње речи настрадале Новосађанке, туристичког водича

Nina Nićiforović, Foto Fejsbuk

U tom udesu poginula je Nina Nićiforović (34), turistički vodič iz Novog Sada, a povređeno je 27 putnika, pa je vozač zadržan u pritvoru zbog sumnje da je počinio teška dela protiv bezbednosti javnog saobraćaja.

Policijska uprava u Leskovcu je saopštila da se vozač sumnjiči da je upravljajući autobusom somborskih registracionih oznaka, u kome su bili turisti koji su se vraćali sa Halkidikija, sleteo sa puta u 5.25 i udario u zaštitnu ogradu, nakon čega se vozilo prevrnulo na bok. Osumnjičenom vozaču je, po nalogu osnovnog javnog tužioca u Leskovcu, određeno zadržavanje do 48 sati i on će uz krivičnu prijavu biti priveden tužilaštvu.

Autobus, koji je vraćao putnike sa letovanja iz više mesta na Halkidikiju, sleteo je sa auto-puta u nedelju rano ujutru, na deonici između leskovačkih sela Pečenjevce i Lipovica. Uzrok ove teške saobraćajne nesreće još nije poznat.

Prevrnuti autobus kod Pečenjevaca, Foto I. Mitić

Nićiforovićeva je radila za jednu novosadsku turističku agenciju, a kako saznajemo, sa grupom turista iz Novog Sada, Beograda, Vrbasa i drugih mesta, na put u Grčku, kao pratilac putnika, pošla je u petak, 19. avgusta. Kada su se novopridošli turisti smestili, Nina se istim autobusom, ali sa drugom grupom turista koja je završila letovanje, uputila u Srbiju.

Prema pričama pojedinih putnika, posle ponoći je došlo do kvara na autobusu kod Vranja, a vozači su najpre sami pokušavali da poprave, a pozvan je i majstor koji je došao, pa su posle toga nastavili putovanje. U autobusu, kažu naši sagovornici, nije radila klima, zbog čega su putnici negodovali, a Nina ih je smirivala i tešila.

Kada su stigli u Grčku, na krajnje odredište, kako pričaju pojedini putnici koji su kontaktirali sa nama, Nina im se izvinila na lošem iskustvu tokom putovanja, i tom prilikom rekla: "Blago vama, ja se odmah vraćam ovim busom. Samo da stignem živa i zdrava".

Pukao kaiš klime, Foto privatna arhiva

Potreseni sagovornici, koji se još nalaze na letovanju u Grčkoj, kažu da se Nina nije vratila i da je njen mladi život prerano prekinut, a da oni razmišljaju da se za Novi Sad vrate nekim drugim prevozom, ni sami još ne znaju kojim.

U somborskom "Severtransu", međutim, juče su nam rekli da nikakvog kvara na autobusu nije bilo, a povodom spekulacija u javnosti da je bio samo jedan vozač, navode da je bio i drugi vozač, S. M.

U turističkoj agenciji ni juče, dan posle strašne nesreće, nisu mogli ništa da kažu.

Predočili su da je u nedelju uveče policija, koja će utvrditi uzrok nesreće, završila uviđaj, ali da zvanični izveštaj još nemaju.

- Ništa više ne možemo da kažemo - navode u agenciji, dodajući da će se, kada budu imali neke informacije, oglasiti njihov advokat.

LICENCA

NINA je, kako saznajemo, rodom iz Sente, gde je završila Gimnaziju. U Novom Sadu, gde je živela poslednjih godina, završila je Pravni fakultet, a nedavno je dobila licencu za turističkog vodiča, da može da prati putnike na letovanje.

LEČILI RANE, KUPOVALI I PAPUČE

Teško povređeni šezdesetdevetogodišnji muškarac, koji je u udesu zadobio prelom ruke i rebara, stabilnih je vitalnih parametara, a postoperativni tok protiče uredno. Iz niškog Univerzitetskog kliničkog centra je saopšteno da je dečak, star 12 godina, koji je prekjuče zadržan na Klinici za dečju hirurgiju, otpušten kući, a da će na kućno lečenje biti otpuštena i žena, stara 59 godina, koja je bila hospitalizovana na Klinici za ortopediju i traumatologiju.

Pacijenti sa kojima smo razgovarali su pohvalili brzu reakciju zdravstvenih radnika rečima da su još jednom pokazali svoju požrtvovanost i humanost. Oni, međutim, nisu pružili samo zdravstvenu negu povređenim ljudima, već im je obezbeđena hrana, osveženje, a jednom od mladića, koji je stigao bos, kupili su i papuče.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (1)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!