"KUKAO JE I DOZIVAO ŽELJKA": Otac nastradalog dečaka zanemeo nakon tragedije - pošao po drva, pa poginuo

Novosti online

11. 08. 2022. u 20:07

DEČAK Željko P. (13) poginuo je u u selu Kućani kod Nove Varoši dok je sa ocem Paunom skupljao drva za ogrev, kad se prevrnuo traktor na kom su bili.

КУКАО ЈЕ И ДОЗИВАО ЖЕЉКА: Отац настрадалог дечака занемео након трагедије - пошао по дрва, па погинуо

Foto: Novosti

Stravična tragedija dogodila se u sredu po podne, kad je dečak otišao sa ocem u obližnju šumu.

Odmah preminuo

- Paun je tog dana završio posao i rekao da sa Željkom ide u drva, kako bi sakupili što više za ogrev. Kad su završavali posao, otac je seo za upravljač traktora, a sin na prikolicu. Međutim, pod nerazjašnjenim okolnostima, traktor se prevrnuo kad su se našli na strmini - kaže izvor.

- Dete nije uspelo da iskoči s prikolice, palo je, a ona je pala preko njega, prikleštila ga i ubila na mestu - dodaje izvor.

Kako objašnjava izvor, otac je pokušavao da oslobodi sina, kukao i dozivao u pomoć.

- Lekari su mogli samo da konstatuju smrt nesrećnog deteta - navodi izvor. Meštani Jasenova, u kom je mali Željko živeo sa ocem i bratom, nemi su od bola.

Majka ih napustila

- NJegovog oca je supruga pre nekoliko godina ostavila i preudala se negde na moru, pa je on ostao sa dvojicom malih sinova. Sve je radio da im obezbedi normalno detinjstvo, nije se libio najtežih poslova, radio je u pilani. Teško mu je palo to što sinovi odrastaju bez majke, pa je gledao da im ništa ne nedostaje - kažu meštani i nastavljaju:

- Paun je i ranije išao s decom u šumu, znate kako je to, ovde, svi pomažu koliko mogu. Kakva tragedija ih je zadesila, ne znam da li ima šta gore od ovoga da snađe roditelja - pričaju.

Rođaci nesrećnog deteta kažu da je otac gotovo zanemeo od nesreće.

- Svi su u njegovoj kući još od srede uveče. Jadan čovek, ne progovara, na svoje oči je ostao bez sina. Ne znamo kako će preživeti ovo - priča rođak: - Željko je bio dobro dete, vredno. Na jesen je trebalo da krene u osmi razred.

Sličan slučaj

Dete poginulo dok se vraćalo s njive

Dečak (7) poginuo je u oktobru 2020. godine u selu Brović kod Obrenovca kad je pao s traktora koji je vozio njegov otac G. J.

Otac i sin tada su se vraćali s njive i vozili seno, a mališan mu je sedeo u krilu. Kako je tvrdio deka stradalog dečaka, dete je samo kliznulo i palo pod točak. U tom momentu kolima je naišla slučajna prolaznica, koja je sa ocem probala da ga odveze do bolnice, a na putu ih je srela Hitna pomoć. Detetu, nažalost, nije bilo spasa.

(Kurir)

BONUS VIDEO - TRAGEDIJA U VRANJU: Starija žena izgorela u požaru

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)

NOVI MIG-41: Leti do 5.500 km/h naoružan raketama kindžal i cirkon - obavlja borbene zadatke u stratosferi