ZAPALJIVA ROBA UBRZALA ŠIRENJE VATRE: Vlasnici lokala o požaru u centru Valjeva

B. P.

19. 07. 2022. u 10:57

POŽAR na Trgu Živojina Mišića, u centru Valjeva, tokom prepodneva progutao je najmanje šest lokala, a - kako se nezvanično saznaje - plamen je, oko sedam sati, izbio na roštilju u jednoj prodavnici brze hrane.

ЗАПАЉИВА РОБА УБРЗАЛА ШИРЕЊЕ ВАТРЕ: Власници локала о пожару у центру Ваљева

Foto: B. P.

Vatra se, potom, proširila na obližnju pekaru, te menjačnicu, zlatarsku radnju i butik.

U gašenju požara, koje je trajalo oko dva sata, učestvovalo je devet vatrogasaca sa tri vozila.

Vlasnici lokala u strogom centru Valjeva, preko puta Narodnog muzeja, ističu da su vatrogasci brzo stigli, ali se na isključenje struje u tom delu Trga Živojina Mišića, navodno, čekalo oko 20 minuta. U objektima se, inače, nalazila uglavnom lako zapaljiva roba, što je ubrzalo širenje stihije.

- Očajni smo, sve što smo stekli od kapitala je nestalo u plamenu. Pitanje je da li će iko od nas koji smo ovako postradali moći da renovira lokal i nastavi da radi - kaže jedan od vlasnika, nevoljan da mu se pominje ime.

ROŠTILj

SREĆOM, u požaru na valjevskom Trgu Živojina Mišića nije bilo povređenih. Shodno prvim procenama, pričinjena je ogromna materijalna šteta, čija će visina - kao i tačan uzrok izbijanja plamena - biti poznati po okončanju istrage.

Do tada, u opticaju je verzija po kojoj se najpre zapalio dimnjak u lokalu za pripremu i prodaju brze hrane, a vatru je primetila jedna od tamo zaposlenih, po dolasku na posao, pa je odmah alarmirala vatrogasce.

Vatrogascima, pri svemu tome, na ruku nije išla ni činjenica da drugoj strani prizemnog objekta, u kojem su goreli lokali jedan do drugog nisu mogli da priđu vozilima - jer je prilaz uzan zbog blizine reke Kolubare - pa su morali da koriste vatrogasna creva dugačka više od 50 metara.

Ojađeni vlasnici objekata vele da su vatrogasci činili sve što su mogli da ugase požar i spreče još veću štetu koja bi neminovno nastala da se plamen proširio i na preostale lokale.

Foto: B. P.

Zanatlije koje su, eto, za samo nekoliko sati ostale bez igde ičega kažu i da su mogli samo bespomoćno da posmatraju kako u plamenu nestaju roba i enterijer čak šest lokala od kojih je, na kraju, ostalo samo zgarište.

Najavljuju da će za pomoć morati da se obrate i lokalnoj samoupravi, jer od uništenog biznisa živi najmanje desetak ovdašnjih porodica...

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri