"ČUO SAM SE SA NJOM 15 MINUTA PRE TRAGEDIJE": Muk i neverica u porodici Verke Nikić, majke šestoro dece koja je poginula u nesreći (FOTO)

J. D. LjUTIĆ

15. 06. 2022. u 20:30

REKLI su nam da je mama nastradala i da je više ne čekamo. Kažu ona je sada na nebu. Braća i ja bismo, ipak, voleli da je mama i dalje tu, sa nama. Ali, iako više neće biti, znamo da će nas čuvati i brinuti o nama odozgo, kao što je to uvek radila.

ЧУО САМ СЕ СА ЊОМ 15 МИНУТА ПРЕ ТРАГЕДИЈЕ: Мук и неверица у породици Верке Никић, мајке шесторо деце која је погинула у несрећи (ФОТО)

Foto: Društvene mreže

Ovako, za "Novosti", dok u naručju ljulja i pokušava da uspava najmlađeg brata, kaže trinaestogodišnji Nemanja, jedan od šestorice sinova Verke Nikić (36), koja je preminula dok je bila za volanom svog "folksvagen turana" sinoć u Ljubeselu, kod Topole, nakon što joj je pozlilo za volanom. U vozilu, koje je potom sletelo s puta i uletelo u jedno dvorište, bila je i njena majka Emilija.

Iza Verke ostala su šestorica sinova, Nemanja (13), Ognjen (11), Nikola (9), Stefan (4), Filip (2) i Mateja koji još nije napunio godinu dana, kao i suprug Ivan (36) i njegov vremešni otac Živadin, sa kojima je do juče ova mlada i vredna žena živela u domaćinstvu u selu Belosavci.

VELIKA LjUBAV

VERKA i Ivan venčali su se kada su oboje imali po 22 godine, a nakon tri godine zabavljanja.

- Bila je to velika ljubav. Mladi su se zavoleli i uzeli i već sa 22 dobili su prvog sina, prvu radost. Onda su se rodili i ostali anđeli. Bog i Verka su nam dali veliko bogatsvo, a evo ostadosmo bez nje - ne krijući suze kaže deda Živorad, dok grli jednog od unuka.

Foto: N. Skenderija

Prijatelji i komšije došli da izjave saučešće

U kući porodice Nikić danas bez suza i leleka. Samo muk i neverica. Nakon tužne vesti, koju su dobili u utorak uveče, u dvorište su pristizali rođaci, prijatelji, komšije. O stradaloj Verki svi imaju samo reči hvale, ali istovremeno svi brinu i pitaju se kako će Ivan dalje sam sa šestoro dece i starim ocem.

Ivan Nikić za "Novosti" kaže da je očajan i da zaista ne zna kako će bez Verke:

- Izgubio sam sve u životu, ženu, koju sam voleo i koja mi je podarila šest anđela. Očajan sam, ali protiv sudbine i Boga se ne može. Iskreno, ne znam kako ćemo dalje.

TAKVA SE VIŠE NE RAĐA

IVAN Nikić radi kao metalostrugar u jednoj firmi, dok je njegova žena Verka bila domaćica.

- Verka je bila izuzetno vredna i radna - kažu komšije. - Sve je stizala. Osim poslova u kući, radila je i na njivi i u plasteniku. Brinula je o suprugu i svekru, ostareloj majci, a naročito o deci, koja su uvek čista, uredna i nadasve lepo vaspitana. Takva žena se više ne rađa.

Foto: Društvene mreže

Ivan Nikić

Od njega saznajemo da je Verka imala određenih srčanih problema, da joj je to nasledno, jer joj je i otac preminuo u 41. godini od srca. Ipak, Verkin suprug ističe da njegova žena više od godinu dana nije imala nikakvih problema.

Prve informacije iz istrage, međutim, ukazuju da je ova mlada žena imala srčani udar dok je upravljala "folksvagenom", nakon čega je izgubila kontrolu nad vozilom, pa je sletela sa puta.

- Sestra je tog dana vodila majku u bolnicu, gde je Emilija primila infuziju i novu terapiju. Vozila je majku kući i usput su svratile do apoteke i prodavnice. Samo 200 metara dalje, Verki je pozlilo, pala je i umrla našoj majci na rukama, a vozilo je završilo u obližnjem dvorištu - priča Verkin brat Milan.

Po njegovim rečima, on se sa sestrom, kao i Ivan, čuo petnaestak minuta pre tragedije.

Ništa nije slutilo na zlo.

- Kada sam čuo da se dogodila saobraćajna nesreća, bukvalno sam odleteo tamo - priča dalje Milan. - Našao sam majku kako kuka i mrtvu sestru u njenom naručju. Pre dolaska Hitne pomoći na rukama sam moju Verku izneo iz auta i pokušavao da je oživim. Došli su lekari i mogli su samo da konstatuju smrt, dok je mama prevezena sa lakšim povredama u bolnicu. Puštena je danas, ali tek sada joj je loše. Svi smo loše, ali se trudimo da budemo jaki zbog dece.

Verka će biti sahranjena sutra na seoskom groblju u Belosavcima.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (3)

TRI OSOBE LAKŠE POVREĐENE: U Južnobačkom okrugu za dan se dogodilo pet saobraćajnih nesreća