POGINUO NA TRAKTORU KAO I NJEGOV OTAC: Kod prokupačkog sela Pestiš nastradao Vukašin Mitrović (20)

D. ZEČEVIĆ

20. 05. 2022. u 20:23

VUKAŠIN Mitrović (20) iz Vlaca nastradao je u četvrtak uveče u ataru prokupačkog sela Pestiš kada se traktor, kojim je upravljao, prevrnuo i usmrtio ga. Nesreća se, prema saznanjima "Novosti", dogodila oko 19.30, dok je mladić izvlačio drva iz šume.

ПОГИНУО НА ТРАКТОРУ КАО И ЊЕГОВ ОТАЦ: Код прокупачког села Пестиш настрадао Вукашин Митровић (20)

Vukašin Mitrović / Privatna arhiva

- Nesreća se dogodila dok je Vukašin bio sam u šumi i upravljao traktorom koji se okrenuo čak tridesetak puta - saznaju "Novosti" od izvora bliskih istrazi. - Da nesreća bude veća, pre desetak godina na isti način nastradao je i njegov otac.

Naš sagovornik kaže da je, prema nezvaničnim saznanjima, mladić radio za preduzetnika iz Aleksinca, iako nije bio dovoljno osposobljen za samostalan rad na poljoprivrednoj mašini. Međutim, mladi Mitrović, koji je živeo samo sa majkom, bio je prinuđen da zarađuje za život, dok njegovi drugovi kažu da je Vukašin bio i dobar sportista i trenirao je košarku.

- Imao je niz priznanja kao uspešan sportista, a što je još bitnije, Vukašin je bio pre svega dobar drug i divan mladić koji se nije libio bilo kog posla - priča mladićev drug, koji ne želi da mu objavljujemo ime i dodaje da je Vukašin iznad svega bio pošten i čestit.

Buku usled prevrtanja traktora čuli su meštani čije se kuće nalaze ispod zabrana u kojem je mladić izvlačio drva. Oni su slučaj prijavili policiji, a dok su oni i ekipa Hitne pomoći došli do mesta nesreće, za Vukašina je već bilo kasno.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (2)

POGINUO PEŠAK KOD ORLOVAČE: Nesreća na Ibarskoj magistrali