POTRESNE REČI NENADA PERIŠA ISPRED CRKVE: "Hvala Beogradu na velikom srcu koje mi je dao" (FOTO/VIDEO)

S. J. M.

20. 05. 2022. u 16:27

TELO Splićanina Mateja Periša, koje je pronađeno na Adi Huji 18. maja, izloženo je danas u Crkvi Svetog Antuna u Beogradu.

ПОТРЕСНЕ РЕЧИ НЕНАДА ПЕРИША ИСПРЕД ЦРКВЕ: Хвала Београду на великом срцу које ми је дао (ФОТО/ВИДЕО)

Foto: Z. Jovanović

Njegov otac Nenad Periš je u crkvu uneo kovčeg sa telom, nakon čega je počela molitva građana koja je trajala do 16  časova. Potom je nadbiskup Stanislav Hočevar održao službu, a u 17 časova će biti opelo ispred crkve. Na oproštaj je došao i zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić, koji je doneo venac.

Nenad Periš se obratio novinarima posle molitve, gde se zahvalio nadležnima u Srbiji i Hrvatskoj, kao i novinarima.

- Pokazali ste da ste vi ljudi. Preko vas želim da se zahvalim i vašim gledateljima i čitateljima. Želim da se zahvalim i gradu Beogradu, na velikom srcu koje mi je dao. Bez obzira na to što je moj sin tu završio ovozemaljski život. Srce koje su mi dali Beograd i građani iz cele Srbije mi je jako pomoglo da kroz ovih 139 dana osetim ljudsku ljubav, brigu i saosećanje - rekao je Nenad Periš.

On je rekao da je MUP Srbije uradio ogroman posao, i da su u svakom trenutku bili profesionalni, ali se i ljudski odnosili prema njemu.

- Hvala svakom čoveku u Beogradu bez obzira da li je vernik ili ne. Došlo je do kraja, odlazim sa svojim sinom kući, okrećem novu stranu koja će biti ispisana Beogradu. Posle ovoga mislim da ću biti mnogo bolji čovek. Mislim da Božji poziv ima dublje značenje. Još jednom hvala i oprostite na molbi da se suzdržite od snimanja - rekao je Periš i dodao da će sahrana Mateja biti u Splitu, u krugu porodice.

BONUS VIDEO: Mesto gde je pronađeno telo Mateja Periša

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

RUSI U ŠOKU: Evakuisali 1.500 takmičara iz Krokusa, nijedan nije stradao od terorista, a sad se bune: Što nas niste spasili ranije? (VIDEO)